Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Keď Kaliňák blufuje

.marek Vagovič .názory

Minister vnútra nedávno naznačil, že vyšetrovatelia daňového podvodu za 20 miliónov eur, do ktorého je zapletená aj firma blízka Smeru, nie sú čistí. Vyzerá to tak, že Kaliňák – ako obvykle – nehovoril pravdu.

Marek Vagovič

Časopis .týždeň zverejnil začiatkom marca informácie o pozadí veľkej daňovej lúpeže, z ktorej mala profitovať aj firma Budamar Logistics. Podľa polície pripravila štát na vratkách DPH – cez fiktívne obchody s potravinárskym tovarom – o vyše 20 miliónov eur. Keď však vyšlo najavo, že Budamar má väzby na podnikateľov blízkych Smeru (Chrenek, Poór, Výboh), vedenie polície zaradilo spiatočku. Prípad totiž odobralo pôvodným vyšetrovateľom (Ambróz, Hláčik) – a to len na základe anonymu, že zobrali úplatky, aby účelovo stíhali ľudí z Budamaru.

Minister Kaliňák následne prišiel s legendou, že polícia mala aj operatívne informácie, že Ambróz s Hláčikom nemusia byť čistí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite