Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prognóza 2014

.jaroslav Daniška .názory

Hoci o tom, čo nás čaká v novom roku nevieme skoro nič a hoci veľa vecí nemožno predvídať vôbec, zdá sa, že jednu vec povedať možno: Bude to fascinujúci rok a v našej politike sa toho stane strašne veľa.

Prognóza je oštara. Jednak preto, že tie najprekvapivejšie a najrevolučnejšie udalosti z definície nemožno predpokladať a jednak preto, že ich autori často preháňajú. Nuž ale dá sa na to pozrieť aj naopak, čo ak nie prognóza unesie trochu preháňania?

Keď sa dnes pozerám na rok 2014, mám pocit, že to bude politicky najzaujímavejší rok od pádu Radičovej vlády po najbližšie parlamentné voľby v roku 2016. Možno počujem rásť trávu, pripúšťam, ale demokratickú krajinu menia voľby a nás čakajú hneď troje.

Ficovej prezidentskej kampani sa budeme obsiahle venovať v pripravovanom novoročnom čísle .týždňa, ktoré vyjde po Troch kráľoch, takže len krátko: Fico sa vysmial logike a ktovie, či neurazil aj bohyňu Fortunu. Krajina má šancu uvoľniť všetku energiu a povedať mu od srdca, čo si o ňom myslí. Žiadna prezidentská kampaň nebola zaujímavejšia ako tá, ktorá sa práve začala.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite