Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Kišš z PS: Čo robiť, aby sme nešli gréckou cestou

.štefan Kišš .mimoparlamentné fórum

Medzi ekonómami vznikol minispor, či máme verejné financie v „historicky“ najhoršom, alebo „len“ zlom stave. Nemá zmysel sporiť sa, ako veľmi, ale diskutovať o tom, ako ich opraviť.

pretože trhy sú kruté, veľmi rýchlo nám dokážu spočítať nezodpovedný manažment verejných financií. Ich nedôvera sa prejavuje rýchlo a bolestivo. Sociálne istoty by sa na veľa rokov stali len zbožným želaním. Čo teda potrebujeme urobiť, aby sme zišli z gréckej cesty?

Po prvé, dobre si v septembri zvoliť budúcu politickú reprezentáciu. Stabilná, jasne prozápadne ukotvená a kompetentná vláda je základom aj pre náš pokoj na finančných trhoch. Návrat pred rok 2020 alebo niečo ešte horšie môže byť veľkým testom aj pre dôveru na finančných trhoch. Mimochodom, pamätáte si, keď Fico s Počiatkom začali ako prví v 2006 špekulovať o výhodnosti eura? Veľmi rýchlo sa začala koruna triasť, našťastie, obaja z toho aj rýchlo vytriezveli.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite