Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.lifestyle
BUBO cestovanie: To najlepšie z Južnej Ameriky
1:04:48

BUBO cestovanie: To najlepšie z Južnej Ameriky

.sponzorované .lifestyle 03.05.2019

Koloniálna Lima, indiánske Cuzco, aj dychberúce Machu Picchu po stopách Inkov. Prečo nebolo nikdy dobyté? A na aké účely slúžilo? Najväčšia soľná planina sveta, jazero Titicaca, šesťtisícové štíty a v údolí pod nimi La Paz.

Maroš Šlapeta: Veľmi rád blúdim

Maroš Šlapeta: Veľmi rád blúdim

.elena Akácsová .lifestyle .cnosti a neresti 28.04.2019

Za strih dokumentu Válek získal nedávno ocenenie Slnko v sieti. Maroš Šlapeta sa venuje strihu hraných a dokumentárnych filmov, je pedagóg, dramaturg a producent. Momentálne finišuje ako producent a spoluscenárista s ďalšou literárnou témou – s dokumentárnym roadmovie o Osamelých bežcoch.

Desať rokov navyše s bylinou šiso

Desať rokov navyše s bylinou šiso

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 28.04.2019

Ozubený zelený alebo fialový lístok v tvare srdca. Podobá sa na žihľavu, no nepŕhli, niekto si ju dokáže pomýliť s mätou, pretože patrí do jej rodiny. Pôvabná kráska, ktorej len teraz začíname prichádzať na meno. Perila krovitá alebo jednoducho – šiso.

Cintorín ako park, ale nie v Prešove

Cintorín ako park, ale nie v Prešove

.monika Suchánska .lifestyle .hlas východu 28.04.2019

Cintoríny sú esenciálna, no predsa prehliadaná súčasť miest. Nový prešovský cintorín, nominovaný na prestížnu architektonickú cenu, sa však dá prehliadnuť len ťažko.

​BUBO cestovanie: Južná India
1:21:23

​BUBO cestovanie: Južná India

.sponzorované .lifestyle 24.04.2019

Množstvo národov, veľa božstiev, kást a podkást. Nádherné pamiatky, rituály a obyčaje, z ktorých sa na tele ježia chlpy.

To, čo nás spája: Klobása

To, čo nás spája: Klobása

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 21.04.2019

Po vyčerpávajúcom pôste sa konečne môžu všetci, čo si odtŕhali od úst, vrhnúť na rafinované výdobytky civilizácie. Výber je nekonečný. Medzi mäsovými delikatesami je však len jedna kráľovná. Voláme ju klobása.

Paríž ma naučil piecť chlieb

Paríž ma naučil piecť chlieb

.peter Bálik .anton Vydra .lifestyle .fenomén 20.04.2019

Študoval za knihára, ale osud ho zavial do malej írskej pekárne, kde začal piecť chlieb. Dnes stojí za malou revolúciou v Bratislave. Vďaka nemu vieme, ako chutí skutočne dobrý a poctivo upečený chlieb s tvrdou kôrkou. Hlavný pekár Yeme Ján Turinič.

BUBO cestovanie: 3x naj Afriky
58:04

BUBO cestovanie: 3x naj Afriky

.sponzorované .lifestyle 17.04.2019

Veľká, rôznorodá a pre mnohých neznáma. Ak neviete, kde začať, nechajte sa inšpirovať cestou po našich „3x naj“.

Espresso Martini: Sviatky podľa Naomi

Espresso Martini: Sviatky podľa Naomi

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 14.04.2019

Načim maľovať vajcia, zapletať korbáče, chystať spoľahlivé vedrá a lacné parfumy. Toľko radosti! Vo vzduchu však trčí jarná únava, naokolo samé pele, ozýva sa alergia. Chce to drink, čo nás riadne postrčí. Vaječný koňak, hriatô, hafirovica? Kdeže: espresso martini!

.týždeň

Spomienkový optimizmus

.milan Kolcun .lifestyle .hlas východu 14.04.2019

Každý bol raz malý, i keď niekomu to zostalo. Aj tak jeho telo už nevkĺzne všade tam, kam sa svižne strčilo predtým. Chodiac okolo metrových kríkov nechápem, ako sme v nich dokázali mať bunkre.