Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.lifestyle
Nedávno spustil TikTok na Slovensku možnosť platenej reklamy, najnovšie zlepšuje ochranu tínedžerov

Nedávno spustil TikTok na Slovensku možnosť platenej reklamy, najnovšie zlepšuje ochranu tínedžerov

.bibiána Kristína Danitová .lifestyle 12.09.2024

TikTok už dávno nie je sociálna sieť s krátkymi tanečnými videami ani platforma pre tínedžerov. Používajú ju nielen influenceri, ale aj firmy. Okrem zavedenia platenej reklamy sa začala viac zaoberať bezpečnosťou svojich mladých používateľov.

Dobré jedlo: Posledný dúšok leta

Dobré jedlo: Posledný dúšok leta

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 06.09.2024

Človek sa pred rokom prechádzal talianskymi uličkami a v podvečerných hodinách sa stolíky začali vždy farbiť do oranžova. Odvšadiaľ neónovo svietil Aperol Spritz. Tento rok sa však móda prudko obrátila. Oranžová sa postupne mení na žltú. Taliansku vládne Limoncello Spritz.

Najsledovanejší youtuber míňa na svoje videá milióny dolárov. Ničí v nich jachty aj napodobňuje seriál Squid Game

Najsledovanejší youtuber míňa na svoje videá milióny dolárov. Ničí v nich jachty aj napodobňuje seriál Squid Game

.bibiána Kristína Danitová .lifestyle .lifestyle 30.08.2024

YouTube je všehochuťou vtipných i náučných videí, rôznych výziev a súťaží. V tejto džungli sa stal kráľom 26-ročný James Stephen Donaldson. Je totiž s 312 miliónmi odberateľov najodoberanejším youtuberom.

Dobré jedlo: Vznešená margaréta

Dobré jedlo: Vznešená margaréta

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 30.08.2024

Patrí medzi najčastejšie objednávaný fastfood, samozrejme, ak ju zaň považujeme. Je pravda, že v poslednom čase sa z tejto kategórie začína vymykať a Taliani usilovne pracujú na tom, aby sa tak stalo. Okrúhly koláč vo farbe talianskej trikolóry. Pizza margherita.

Počas leta by sme mali chrániť našu kožu pred slnkom. Veľa ľudí zabúda na oblasť uší

Počas leta by sme mali chrániť našu kožu pred slnkom. Veľa ľudí zabúda na oblasť uší

.bibiána Kristína Danitová .lifestyle 25.08.2024

Mnohí si z leta odnesú okrem zážitkov i suvenír v podobe bronzového opálenia. Hnedá farba, ktorú získa naša pokožka po teplom dni vonku, je obrannou reakciou na stret so slnečnými lúčmi.

Dobré jedlo: Slnká z Amalfi

Dobré jedlo: Slnká z Amalfi

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 23.08.2024

Niektorí z nás ich možno zahliadli na potulkách Talianskom, niektorí dokonca mali tú česť ich aj ochutnať. Obrovské svetložlté slnká s delikátnou kôrou a iskrivým vnútrajškom. Sú to citróny, no nie hocijaké. Sú sladšie a volajú sa sfusato amalfitano.

Dobré jedlo: Šiesta omáčka

Dobré jedlo: Šiesta omáčka

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 16.08.2024

Najčastejšie ju nájdeme v utešenej bielej mištičke. Podáva sa naozaj k hocičomu, či už je to silná rybia polievka, hranolky alebo grilovaná zelenina. Je veľmi prispôsobivá a sebavedomá. Vie, že aj tak sa nakoniec všetci budú pýtať len na ňu. Aioli.

Čím si nás opantáva mačka? (k medzinárodnému dňu mačiek)

Čím si nás opantáva mačka? (k medzinárodnému dňu mačiek)

.marian Jaslovský .lifestyle 11.08.2024

Tento týždeň bolo na sociálnych sieťach viac mačiek ako bežne. Vo štvrtok bol totiž medzinárodný deň mačiek, tak sa každý pochválil tou svojou/svojim. Mačkári milujú mačky láskou bez akýchkoľvek podmienok. Ako uvidíme neskôr, inak sa ani nedá. Psiari niekedy hovoria, že mačky sú falošné, sebastredné, egoistické tvory, k svojmu pánovi necítia nič ako lásku, spolužitie s človekom je čistá vypočítavosť a robia si čo chcú.

Dobré jedlo: Pobehlica z Ischie

Dobré jedlo: Pobehlica z Ischie

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 09.08.2024

Radí sa medzi najobľúbenejšie omáčky na cestoviny. Paradajky, cesnak, olivy, kapary, oregano a niekde aj sardelky. Omáčka má charakteristickú chuť aj vôňu, no najviac púta svojím názvom. Ten, kto ju pomenoval, sa s ním ani trochu nemaznal. Sugo alla puttanesca.

Dobré jedlo: Slnko s cukrom

Dobré jedlo: Slnko s cukrom

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 02.08.2024

Mnohí si tento nenápadný malý dezert pamätajú ešte z kuchyne svojich starých mám. Bol pripravený barbarsky, veľmi narýchlo a bez vína, pretože bol pre deti. Vymiešaný žĺtok s cukrom. Babička isto netušila, že vám dala základ slávneho zabaione.