Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Je Na západe nič nové najlepším filmom minulého roka?

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Ak sa hocikoho opýtate na to, ktoré snímky spôsobili za posledný rok veľký rozruch, budete dookola počúvať niekoľko filmov. Medzi odpoveďami budú Na západe nič nové, Elvis, Duchovia Inisherinu, sci-fi Všetko, všade, naraz, Tár o prvej nemeckej dirigentke či Avatar: Cesta vody, na ktorého sme čakali dvanásť rokov. Zaznejú aj Fabelmanovci a Top Gun: Maverick.

Bibiána Kristína Danitová

úspech sa očakával od filmu Na západe nič nové, ktorý získal najviac nominácií na cenu BAFTA. Bolo ich štrnásť. Adaptácia románu Ericha Mariu Remarquea nakoniec premenila polovicu z nich. Uznania sa na včerajšom odovzdávaní cien dostalo aj režisérovi Edwardovi Bergerovi. Snímka získala ceny za najlepší cudzojazyčný film – koprodukcia je nemecko-americká –, kameru, adaptovaný scenár, zvuk a hudbu. 

Vojnová dráma Na západe nič nové vyšla na jeseň minulého roku. Novinka od Netflixu patrila k najočakávanejším projektom. Má dokonca zastupovať Nemecko na Oscaroch v kategórii najlepší medzinárodný hraný film. Očakávania boli, samozrejme, veľké. Nehovoriac o tom, že ide o adaptáciu slávneho románu, o ktorom počul azda každý, kto má za sebou strednú školu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite