Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dodávky plynu na Slovensku sú cez leto bezproblémové, zásoby plynu rekordné

.sita .ekonomika

Plyn na Slovensko prúdi aj zo západu aj z východu.

Dodávky plynu na Slovensku sú cez leto bezproblémové, zásoby plynu rekordné SITA/Diana Černáková

dodávky zemného plynu na Slovensko sú bezproblémové aj počas prvých letných dní. Ako vyplýva z údajov zverejnených slovenským prepravcom plynu - spoločnosťou Eustream, plyn na Slovensko prúdi aj zo západu aj z východu. Stále najviac plynu dostávame z východu cez Veľké Kapušany. Z Ruska cez Ukrajinu na Slovensko v ostatných dňoch príde denne 36 až 38 miliónov metrov kubických plynu.

 Z Rakúska cez Baumgarten na Slovensko v súčasnosti denne prúdia zhruba 3 milióny metrov kubických plynu. Menej plynu na Slovensko v súčasnosti prúdi zo západu z Česka na Slovensko cez prepojovací bod Lanžhot. Počas prvých júlových dňoch prúdilo denne len niečo vyše 34-tisíc kubíkov plynu. V júni však denné objemy dosahovali aj jeden miliónov kubíkov plynu, v máji aj vyše troch miliónov.

Príprava na zimnú vykurovaciu sezónu pokračuje v plnom prúde aj v prípade plnenia podzemných zásobníkov plynu. Ako vyplýva z aktuálnych údajov zverejnených na agsi.gie.eu, plynové zásobníky na Slovensku sú v súčasnosti naplnené na takmer 85 %. Na Slovensku je uskladnených vyše 31 terawatthodín plynu. Európska únia má naplnené zásobníky plynu na takmer 79 %.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite