Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.téma
.týždeň

Konkuruje Babišovi, má problémy

.marek Vagovič .časopis .téma 25.02.2012

Ak sa niekto v biznise postaví do cesty podnikateľovi Babišovi, môže tvrdo naraziť. Príkladom je aj Pavol Konkoľ, ktorý mu chcel konkurovať na výnosnom trhu s hydinou.

.týždeň

Poslanec Smeru: Babišove peniaze k nám nedorazili

Ako prvý politik Smeru oficiálne potvrdil, že podnikateľ Andrej Babiš dal strane pred voľbami v roku 2006 sponzorský dar. „Účtovne to zrejme neprebehlo,“ hovorí poslanec parlamentu a člen predsedníctva Smeru Ivan Varga.

.týždeň

Utajený sponzor Smeru?

Najbohatší Slovák chce zmeniť českú politiku, ktorá je vraj zrastená s korupciou. Kto je miliardár Andrej Babiš, ktorý má svoje kone aj v slovenskej politike? A prečo nie sú peniaze, ktoré mal darovať Smeru, v oficiálnom účtovníctve Ficovej strany?

.týždeň

Nenápadná krása stredoveku

.eva Čobejová .časopis .téma 18.02.2012

Štefan Podolinský je autorom knižiek o románskych a gotických kostoloch. Okrem toho spolu s manželkou Alexandrou tvoria stránku www.apsida.sk o stredovekých kostolíkoch na Slovensku.

.týždeň

Skutočné peniaze

.milan Andrejkovič .časopis .téma 18.02.2012

Mechanizmus asignácie podielu zaplatenej dane má od svojho vzniku tábor svojich prívržencov, ale aj odporcov. Jedni si pochvaľujú napríklad možnosť, že si sami rozhodnú o tom, ako sú použité ich dane (alebo aspoň 2 % z nich), druhá skupina, naopak, napríklad hovorí, že sa vďaka 2 % z dane nedá výraznejšie rozvíjať klasická filantropia, keďže najmä firmy často poukázaním podielu považujú podporu verejnoprospešných aktivít za ukončenú a odmietajú prispieť aj z vlastného vrecka.

.týždeň

Malé je krásne

.eva Čobejová .jozef Majchrák .jaroslav Daniška .časopis .téma 18.02.2012

Blíži sa obdobie, keď budeme rozhodovať, komu pošleme svoje dve percentá z daní. Navštívili sme organizácie, ktoré nemajú skvelé PR kampane, ani veľké rozpočty, ale robia toho ohromne veľa. Ukázali, že dokážu robiť veľké veci, hoci majú málo peňazí.

.týždeň

Prečo volím KDH

.richard Rybníček .časopis .téma 12.02.2012

Môj osobný život je od revolúcie spätý s verejným životom. Už ako prvý podpredseda Občiansko-demokratickej mládeže som prichádzal do styku s predstaviteľmi KDH. Dobre poznám jeho vedúcich predstaviteľov, minulých, ale aj súčasných.

.týždeň

Prečo volím SaS

.jaro Bekr .časopis .téma 12.02.2012

V prvom rade by som asi zdôraznil, že voliť by mal ísť každý, komu záleží na krajine, hoci asi väčšina mojich kamarátov je presvedčená, že voliť nepôjde. Myslím, že voľby sú jeden z mála výdobytkov roku ´89 a demokracie, ktoré tu ešte fungujú.

.týždeň

Prečo volím SDKÚ-DS

.oľga Feldeková .časopis .téma 12.02.2012

Som verný človek. Nikdy som inú stranu ako SDKÚ-DS nevolila. Keď začali vládnuť, dali môjmu manželovi a ďalším 300 000 Slovákom žijúcim v Česku možnosť obnoviť si slovenské občianstvo, ktoré za vlády premiérov Mečiara a Klausa stratili.

.týždeň

Hľadanie strateného voliča

.jozef Majchrák .jaroslav Daniška .martin Hanus .časopis .téma 12.02.2012

Na pravici vládne depresia. Pred pol rokom si pre vnútorné rozbroje zničila vlastnú vládu a posledné dva mesiace ju ničí Gorila. Má napriek všetkému šancu na dobrý výsledok? Bude ju vôbec ešte niekto voliť? Po odpovede sme sa vybrali do bášt slovenskej pravice.