Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.politika
.týždeň

Primátorský trojboj v Košiciach

.eva Čobejová .časopis .politika 28.07.2014

Keď sa človek prejde po Košiciach, má pocit, že komunálne voľby sú o pár dní. Kampaň v Košiciach je vo veľkom rozbehnutá a už aj dramatická.

.týždeň

Odpadlíčka?

.časopis .politika 28.07.2014

Keď 27-ročnú Sudánku, vydatú za amerického občana, pred súdom obvinili jednak z cudzoložstva a jednak zo zavrhnutia islamskej viery, dostala tri dni na to, aby odmietla manžela aj kresťanstvo. Neurobila to – a odsúdili ju na smrť obesením.

.týždeň

Nicholson: Keď ma prepadli, v aute bol aj tajný

.marek Vagovič .časopis .politika 20.07.2014

Novinára Toma Nicholsona nedávno prepadli na diaľnici pri Varšave. Neznámi muži mu ukradli služobný mercedes aj počítač s citlivými údajmi. V diskusii .týždňa na festivale Pohoda pripustil, že celá akcia mohla byť riadená vojenskou tajnou službou.

.týždeň

Spišiak: Mafia ma chcela uniesť aj zabiť

.marek Vagovič .časopis .politika 20.07.2014

Päťkrát ho chceli zabiť, plánovali aj jeho únos. Mafia ho chcela zdiskreditovať aj cez brata, jeho synov chceli dolámať. Napriek tomu počas diskusie .týždňa na festivale Pohoda priznal, že je ochotný sa vrátiť. Bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak.

.týždeň

Európsky puč

.martin Hanus .časopis .politika 20.07.2014

Keď sa na Slovensku povie Európsky parlament, volič si predstaví platy poslancov a novinárovi sa chce spať. Ale minulý utorok sa oplatilo byť v Štrasburgu: kedysi smiešny parlament dokonal svoj historický triumf nad štátmi. Vydali sme sa preskúmať miesto činu.

.týždeň

Až keď zmiznú sochy Lenina

.luboš Palata .časopis .politika 13.07.2014

Ukrajinský prezident Petro Porošenko si pred niekoľkými dňami mohol po prvý raz vychutnať pocit víťaza. Po niekoľkomesačných tvrdých bojoch sa podarilo ukrajinskej armáde a jednotkám Národnej gardy oslobodiť státisícové východoukrajinské mestá Slavjansk a Kramatorsk.

.týždeň

Albánsko, drogová veľmoc?

.filip Tesař .časopis .politika 05.07.2014

Albánsko sa na titulné stránky často nedostane. Hoci je aj čerstvým kandidátom do EÚ, stále ho vnímame ako koniec sveta. Pozornosť pritiahne najmä dávkou exotiky či bizarnosti. Správy o prestrelkách medzi políciou a pestovateľmi konope do toho presne zapadajú.

.týždeň

15 rokov Smeru

.peter Schutz .časopis .politika 05.07.2014

V jeseni 1998 oznámil na zjazde SDĽ čerstvo zvolený podpredseda Fico spolustraníkom „a teraz vám to spolu s Migašom ukážeme”. Aj ukázal – ale bez Migaša. Rok sa s rokom zišiel a Fico už registroval na ministerstve vnútra vlastnú stranu. Zrodil sa Smer….

.týždeň

Mikulášsky balíček v lete

.lukáš Krivošík .časopis .politika 05.07.2014

Balíček sociálnych a ekonomických opatrení, ktorý predstavil Smer na svojom sneme, naznačuje, že sa práve začala kampaň pred voľbami v roku 2016. Na druhej strane, nie všetko na zozname za štvrť miliardy eur ročne sa dá odbaviť ako populizmus.

.týždeň

Ficov malý boh

.fero Múčka .časopis .politika 05.07.2014

Na rozdiel od ostatných politických biznismenov spĺňa Miroslav Výboh predpoklady, aby mu premiér mohol zveriť aj komplikovanejšie operácie. Pre biznismenov, ktorí sa spoliehajú na kontakty s politikmi, sa ujal výraz oligarchovia. Importovali sme ho z Ruska a Ukrajiny. Tam to však má majestátnejší nádych. Politickí biznismeni sú tam systémovými prvkami vo fungovaní krajiny. Niečo ako stavovské zriadenie. Keď ruský prezident Vladimír Putin potreboval demonštrovať, že bojuje proti kríze, všetkých ich dal nastúpiť, pred kamerami im vynadal a a dal im podpísať dohodu o zachovaní pracovných miest. Naši oligarchovia sú len politickí zlatokopi.