Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.politika
.týždeň

Irak v rozvrate

.časopis .politika 16.08.2014

Krajina, z ktorej v poslednom období prichádza najviac poplašných správ, sa nazýva Irak. Paradoxne je to presne tá krajina, ktorá mala ešte nie tak dávno aspoň zdanlivo šancu na relatívne pokojnú existenciu.

.týždeň

Musíme sa stretnúť s Mirom

.janek Kroupa .časopis .politika 16.08.2014

Nedávno sa v Prahe začal súd v známej korupčnej afére Pandur. Podľa českého lobistu Mareka Dalíka sa v nákupe obrnených vozidiel za stovky miliónov eur angažoval aj údajný mecenáš Smeru a priateľ Roberta Fica Miroslav Výboh. Aká bola jeho úloha v tejto kauze?

.týždeň

Eurázijská vízia Ruska

.nouriel Roubini .časopis .politika 10.08.2014

Eskalujúci konflikt na Ukrajine, ktorý vedie tamojšia vláda podporovaná Západom proti separatistom podporovaných Ruskom, obrátil pozornosť na zásadnú otázku: Aké sú dlhodobé ciele Kremľa?

.týždeň

Keď Glváč zapiera Výboha

.marek Vagovič .časopis .politika 09.08.2014

Minister obrany tvrdí, že s údajným mecenášom Smeru a priateľom Roberta Fica nemá nič spoločné. Podľa zistení .týždňa však podpísal Glváčov rezort s firmou blízkou podnikateľovi Miroslavovi Výbohovi viacero kontraktov za niekoľko miliónov eur.

.týždeň

Dron a Ábel

.robert Šuhada .časopis .politika 02.08.2014

Odhaduje sa, že viac ako dvadsať štátov sveta používa bezpilotné lietadlá, zväčša na vojenské účely. Ich využívanie neobmedzuje žiadna právna ani medzinárodne právna regulácia, pritom kladie zásadné morálne otázky.

.týždeň

Holandský žiaľ a zlosť

.kamila Straatsburg Sajmerová .časopis .politika 02.08.2014

Sedemnásteho júla nastúpilo 283 cestujúcich a 15 členov posádky do lietadla Boeing 777-200 spoločnosti KLM a Malaysia Airlines – let MH17. Mali dovolenkovať, odísť na nové pôsobisko, vrátiť sa do vlasti, stretnúť sa s čakajúcimi drahými alebo iba jednoducho pracovali. Nedostali sa ďaleko.

.týždeň

Putinova simultánka

.mária Mikušová .časopis .politika 02.08.2014

Po prvý raz za celý nepredvídateľný polročný „ukrajinský“ vývoj nastala chvíľa, ktorá sa dlhé roky očakávala. Európske súdy v Haagu a v Štrasburgu minulý týždeň rozhodli o nezákonných, medzinárodne neprípustných metódach ruského štátu.

.týždeň

Bitka o Bratislavu

.jozef Majchrák .časopis .politika 02.08.2014

Mesto, v ktorom pravicové strany tradične dosahujú najlepšie volebné výsledky, riadi ľavicový primátor. Zmení sa to po novembrových komunálnych voľbách?

.týždeň

Po ovocí ich poznáte

.dmitrij Bykov .časopis .politika 28.07.2014

To, čo sa teraz odohráva na ukrajinskom juhovýchode, má celkom jednoznačného vinníka. Vladimír Putin má úplnú pravdu – a prestaňte sa rozhorčovať alebo so mnou súhlasiť, len čítajte ďalej –, keď vyhlasuje, že bez konfliktu na východe Ukrajiny by nikto Boeing nezostrelil.

.týždeň

List Rusku z Donecka

.denis Kazaňskij .časopis .politika 28.07.2014

Ukrajinský bloger a novinár Denis Kazaňskij pôsobil v Donecku, no pre svoje názory bol nútený toto mesto opustiť. V polovici júla napísal do Ukrajinskej Pravdy tento veľmi emotívny text.