Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.politika
Záväzky Františka Mikloška

Záväzky Františka Mikloška

.rudolf Zajac .slovensko .politika 25.03.2019

Prvé kolo prezidentských volieb ukázalo viacero faktov. Napríklad, že ľudia chcú zmenu. Že ich mohutne oslovila kandidátka, ktorá hovorí nielen o spravodlivosti a fair play, ale o ktorej vieme, že ju aj aktívne vykonáva.

Pravdy Františka Mikloška

Pravdy Františka Mikloška

.rudolf Zajac .slovensko .politika 10.03.2019

Bol som pri tom, keď sa rodilo rozhodnutie Františka Mikloška kandidovať na funkciu prezidenta Slovenskej republiky. Kedysi oveľa viac, dnes skôr sporadicky sa stretávame piati-šiesti priatelia v jednej čínskej reštaurácii pri okrúhlom stole.

Voľby vyhrá úprimnosť

Voľby vyhrá úprimnosť

.matúš Baňovič .michal Oláh .slovensko .politika 09.03.2019

Ako je možné, že sa Zuzana Čaputová stala favoritkou prezidentských volieb? Kde nastal zlom v jej kampani a ako sa môžu zmeniť prieskumy? Prečo je Harabin úspešnejší ako Kotleba?

Bývalý Trumpov pitbul Cohen prehovoril: Nepovedal ale nič nové

Bývalý Trumpov pitbul Cohen prehovoril: Nepovedal ale nič nové

.marína Gálisová .svet .politika 09.03.2019

Meno Michaela Cohena bolo v posledných týždňoch jedným z najčastejšie skloňovaných. Médiá čakali na výpoveď bývalého Trumpovho právnika pred Výborom pre dozor a vládne reformy ako na veľké osvietenie. Keď napokon odznela, zanechala rozpačitý dojem.

Podvodník proti vydieračovi?

Podvodník proti vydieračovi?

.matúš Baňovič .témy .politika 02.03.2019

Expremiér Robert Fico nazýva prezidenta Andreja Kisku daňovým podvodníkom. Kiska zas Fica verejne obvinil z vydierania. Je Kiska druhý Bašternák? A prečo hrá Fico túto tvrdú hru?

Kto je vo Venezuele bábkou

Kto je vo Venezuele bábkou

.marína Gálisová .svet .politika 09.02.2019

Venezuela, kedysi najbohatšia krajina Latinskej Ameriky, štát s najväčšími známymi zásobami ropy na svete, kolabuje. Socializmus z nej spravil chudobinec kontinentu a stoku beznádeje. Až teraz jej po rokoch svitá lepšia perspektíva.

Theresa Mayová otvára v Bruseli citlivú otázku Írska. Čo chce dosiahnuť a aké sú jej šance?

Theresa Mayová otvára v Bruseli citlivú otázku Írska. Čo chce dosiahnuť a aké sú jej šance?

.matúš Dávid .svet .politika 03.02.2019

Vieme, čo nechcú, no nevieme alebo nemôžeme akceptovať, čo chcú, vravia lídri EÚ o britských poslancoch. Tí totiž kážu premiérke Therese Mayovej otvoriť „rozvodovú dohodu“, hoci Brusel s ňou už rokovať odmieta. Riziko neriadeného brexitu sa zvyšuje, v stávke je aj mier v Írsku. Šou musí pokračovať.

Dvojité dno

Dvojité dno

.martin Mojžiš .slovensko .politika 02.02.2019

Na konci minulého týždňa schválili poslanci NR SR v prvom čítaní absurdnú novelu tlačového zákona. Podľa avizovaných zámerov predsedu parlamentu nás ďalšie zvrhlosti čakajú v podobe pozmeňovacích návrhov v rámci druhého čítania. Plagiátor vracia úder.

Dankove národné chúťky

Dankove národné chúťky

.filip Minich .denisa Gdovinová .slovensko .politika 02.02.2019

Národné aerolinky, národný vodný dopravca. Vláda zvažuje masívne investície do projektov, ktoré nedávajú ekonomický zmysel. Potrebujeme si naozaj kupovať národnú hrdosť za stovky miliónov?

Gašparov Watergate

Gašparov Watergate

.michal Oláh .slovensko .politika 02.02.2019

Koniec Tibora Gašpara vo funkcii policajného prezidenta a neskôr poradcu ministerky vnútra Denisy Sakovej vyvoláva otázky. Je to konečné uznanie viny?