Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ekonóm o Matovičovom sociálnom balíčku: Vírus nezodpovednosti mutuje

.róbert Chovanculiak .slovensko .politika

O novom sociálnom balíčku novej vlády ste určite počuli. Omyl. Je to prvý sociálny balíček Roberta Fica z roku 2014. Len trináste dôchodky boli vianočné, bezplatná doprava nebola na autobusy, ale vlaky a minimálna mzda nevzrástla o 6,9 percenta ale 7,9 percenta.

Ekonóm o Matovičovom sociálnom balíčku: Vírus nezodpovednosti mutuje BRANISLAV BIBEL/SITA 21. máj 2020 Bratislava: Boris Kollár a šéf Jednoty dôchodcov Slovenska podpísali memorandum o zachovaní benefitov dôchodcov.

je tu však jedno veľké ale: v roku 2014 bolo oproti dnešku niekoľko výrazných rozdielov. Volebný cyklus sa prehupol do druhej polovice, začala klesať nezamestnanosť a obnovil sa dopyt zo zahraničia po našich produktoch. 

 Bol to rok, keď sa z ničoho nič zjavili vo verejnej pokladnici stovky miliónov navyše oproti očakávaniam. Ekonomike sa začalo dariť; politici začali sľubovať. Sľubovali napríklad aj vyrovnaný rozpočet, ktorého sme sa nikdy nedočkali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite