Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.kultúra
.týždeň

Čo budem robiť tento týždeň

.časopis .kultúra 07.01.2013

Väčšiu časť budúceho týždňa strávim v Groningene, kde sa každoročne hneď po Troch kráľoch koná festival Eurosonic. Stretávajú sa tam európski promotéri, agenti, organizátori festivalov a novinári, cez deň popíjajú kávu a debatujú, v noci počúvajú hudbu v krásnych groningenských kluboch.

.týždeň

Rok SNG

.juraj Kováčik .časopis .kultúra 16.12.2012

Nech nad tým rozmýšľame akokoľvek, nevieme v tomto roku nájsť výstavu, ktorá by jednoznačne prevyšovala ostatné. Taký silný a komplexný zážitok, aký priniesla v minulom roku výstava Nové Slovensko, sa tentoraz nezopakoval. Udiali sa však aj dobré či silné veci. Ak musíme vybrať jedného favorita, bude to aj tento rok Slovenská národná galéria, Denisa Lehocká, Delete a v závere roka Jana Želibská (text písaný pred otvorením výstavy Krv).

.týždeň

Anasoft litera a jej cena

.časopis .kultúra 16.12.2012

Cena Anasoft litera nie je nič nové, veď bola tento rok udelená už siedmykrát. No práve v tom je jej význam.

.týždeň

Betkin rok

.peter Bálik .časopis .kultúra 16.12.2012

Kľúčovou osobnosťou nielen hudobného roku 2012 bola pre nás Bety K. Majerníková. Písali sme o nej, o jej živote aj o jej odchode z neho už viackrát, ani pri koncoročnom bilancovaní sa tomu nedokážeme a ani nechceme vyhnúť.

.týždeň

Piussi: Bol to rok uzatvárania

.peter Bálik .časopis .kultúra 16.12.2012

Slovenská dokumentaristka Zuzana Piussi je podľa .týždňa jednou z kultúrnych osobností roka. Už dávno sa u nás nehovorilo o slovenskom filme tak ako v prípade jej posledných dokumentov.