Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.kultúra
.týždeň

Čo budem robiť

.peter Bálik .časopis .kultúra 31.03.2013

Začiatkom tohto týždňa bude mať v bratislavskom klubovom kine Lumiére slovenskú premiéru dokument Pátranie po Sugar Manovi (Searching For Sugar Man). Vrelo odporúčam, je to jeden z najkrajších príbehov v dejinách popmusic, kde sa skupina fanúšikov obskúrneho umelca menom Sixto Rodriguez pustí do hľadania svojho strateného idolu. Podľa niektorých neoverených správ je mŕtvy, podľa iných prebýva niekde v Amerike.

.týždeň

Čo budem robiť

.juraj Kováčik .časopis .kultúra 25.03.2013

Budúci týždeň bude skrátený a jeho druhú polovicu strávim zrejme na Liptove. Záhradným prácam sa asi nebude dať vyhnúť. Ale možno bude pršať, a tak by som mohol konečne dočítať Židovský policejní klub Michaela Chabona. Jeho Úžasná dobrodružství Kavaliera a Claye sa pre mňa stali knihou posledného roka či dvoch. Policajný klub ju v internom rebríčku nepreskočí, aj tak sa však už teraz teším na Chabonovu tretiu knihu, Záhady Pitsburgu, čakajúcu na stole.

.týždeň

Čo budem robiť

.časopis .kultúra 18.03.2013

„Šľak ma ide trafiť,” povedal by Julo Satinský. Mňa ide šľak trafiť, lebo už teraz je jasné, že tento týždeň väčšinu z toho, čo by som chcel stihnúť nestihem. V utorok by som napríklad chcel byť v Poprade, kde bude mať jediný koncert na Slovensku Alexej Ľubimov, geniálny ruský klavirista (nahráva pre label ECM), ktorého som stretol a najmä počul hrať minulý rok na hudobnej akadémii eduMEMA a bolo to úžasné.

.týždeň

Čo budem robiť

.peter Bálik .časopis .kultúra 11.03.2013

Tento týždeň pravdepodobne prežijem v obkolesení nových vinylov. Hneď v utorok sa pustím do nového Davida Bowieho a jeho albumu The Next Day. Zatiaľ som si ho pustil dvakrát, pričom som to počúval len jedným uchom, tak sa teším, ako si ľahnem na môj diván v obývačke a dám si ho niekoľkokrát za sebou. David Bowie má za sebou zopár skvelých albumov, samozrejme, nájde sa v jeho diskografii aj zopár slabších, ale už teraz mi jasné, že The Next Day bude určite patriť k tým lepším.

.týždeň

Čo budem robiť

.elena Akácsová .časopis .kultúra 04.03.2013

Asi je to tými jarnými prázdninami, že v Bratislave akoby na týždeň zastal čas. Rodičia školopovinných detí zrušili všetky stretnutia a ak mohli, vypadli niekam lyžovať. Zdecimované zvyšky Bratislavčanov zhľadúvajú, kam by sa podeli. Ani žiadne zaujímavé premiéry sa nekonajú, ja preto pokračujem vo svojom programe doháňania restov.