Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka odobrila aj zdravotnícku novelu

.sita .zdravotníctvo

Novela zákona rieši aj prístup zdravotníckych pracovníkov k elektronickým zdravotným záznamom.

Prezidentka odobrila aj zdravotnícku novelu SITA/Martin Havran

prezidentka SR Zuzana Čaputová podpísala novelu zákona o národnom zdravotníckom informačnom systéme. Ministerstvo zdravotníctva tým chce predísť zlyhaniu dostupnosti zdravotnej starostlivosti na Slovensku od 1. januára budúceho roka. Novela zákona rieši nutnosť uzatvoriť elektronickú dohodu o poskytovaní všeobecnej ambulantnej starostlivosti prostredníctvom technického zariadenia poskytovateľa a občianskeho preukazu s čipom.

„Značná časť obyvateľov Slovenska nemá občiansky preukaz s čipom a toto ustanovenie zákona je teda pre nich nevykonateľné. Legislatívna úprava preto odstránením tejto prekážky umožní širšie využitie služieb u obyvateľstva,“ uviedlo k novele zákona ministerstvo zdravotníctva.

Novela zákona rieši aj prístup zdravotníckych pracovníkov k elektronickým zdravotným záznamom z elektronickej zdravotnej knižky v rozsahu a za podmienok určených zákonom prostredníctvom občianskeho preukazu s čipom. „Keďže značná časť obyvateľov Slovenska nemá občiansky preukaz s čipom, pri výkone zdravotníckeho povolania by bol značne obmedzený prístup zdravotníckych pracovníkov k elektronickým zdravotným záznamom občanov“, tvrdí rezort.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite