Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Téma .týždňa: Dilema bez konca

.týždeň .témy .téma

Očkovať alebo neočkovať nie je otázka. Tá znie, či očkovať povinne alebo dobrovoľne. Kde sa končí naša sloboda a kde sa začína sloboda tých druhých?

Téma .týždňa: Dilema bez konca
12.marec 2021 Bratislava: Zdravotník naťahuje dávku vakcíny AstraZeneca do injekčnej striekačky. Foto: ROBERT BARCA/GETTY IMAGES

OBSAH

Prečo som za povinné očkovanie .štefan Hríb
Prečo nie som za povinné očkovanie .martin Mojžiš
Dilema, ktorú rieši celý svet .marína Gálisová
L

Prečo som za povinné očkovanie

.štefan Hríb .témy

Vinou Igora Matoviča sa na Slovensku stratila dôvera, a vinou opozície je o vakcínach v mysliach ľudí rozhodnuté. Na povinné očkovanie celej populácie je aj preto dosť neskoro. Ale bolo by správne – a zachránilo by tisíce životov.

keď sme ako deti chodili s celou triedou na očkovanie, nemal som to rád. Injekcia do ramena mi pripadala ako zubná vŕtačka. Nepríjemná, bolestivá a vo svale úplne cudzorodá. Nikdy mi však nenapadlo, že by som na očkovanie nešiel. Jednak som detstvo prežil v komunizme, kde štát bez opýtania určil, čo je správne, hlavne som však z dostupných informácií a od lekárskych autorít vedel, že očkovanie zachraňuje životy. Zoznam zákerných chorôb, ktoré boli práve očkovaním porazené a gigantický zástup ľudí, ktorí vďaka rôznym vakcínam dostali možnosť prežívať svoje lásky, krásu, rodinné šťastie a hľadanie zmyslu svojej existencie, boli korunným argumentom.

1. september 2021 Košice: Na zhromaždení na Deň Ústavy ľudia protestovali proti očkovaniu a vláde.BORIS NÉMETH1. september 2021 Košice: Na zhromaždení na Deň Ústavy ľudia protestovali proti očkovaniu a vláde.Dnes je všetko inak. Štát už, našťastie, neurčuje, čo je pravda, ale kyvadlo sa vyklonilo až tak, že pravda prestala byť dôležitá. Tvárime sa, že vieme posúdiť to, na čo prišla veda. Dôležité sú naše pocity, a potom ešte práva. Trúfame si povedať, že vedľajšie účinky vakcín sú horšie než ich prínos. Sme si istí, že vakcíny boli vyvinuté prirýchlo a schválené priľahko. A hlavne, ide o naše telo. Ako si niekto môže dovoliť prikázať nám čokoľvek, čo sa týka nášho tela? To musí byť Mengele.

percentá verzus smrť, práva verzus blížni

Keď sa ľudia ešte iba rozhodovali, či sa dajú zaočkovať proti covidu a oba tábory boli ešte priepustné, smrtonosnú rolu zohrala slovenská opozícia. Boli tu síce aj alternatívni

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite