Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Inflácia v eurozóne podľa šéfky Európskej centrálnej banky pravdepodobne ešte nekulminovala

.sita .svet

Guvernérka Európskej centrálnej banky (ECB) Christine Lagardová nie je presvedčená, že inflácia v eurozóne už kulminovala, hoci sa vyšplhala najvyššie v histórii menového bloku.

Inflácia v eurozóne podľa šéfky Európskej centrálnej banky pravdepodobne ešte nekulminovala SITA/AP Photo/Michael Probst, File

existuje príliš veľa neistoty na to, aby sme vedeli, či inflácia, ktorá v októbri vzrástla na 10,6 percenta, onedlho klesne, povedala v pondelok Lagardová vo výbore Európskeho parlamentu pre hospodárske a menové veci.

Ak sa pozerám na motory inflácie, „či sú to potraviny a komodity, alebo či to sú energie, nevidím zložky alebo smerovanie, ktoré by ma viedlo k presvedčeniu, že sme dosiahli vrchol inflácie a že onedlho klesne," povedala šéfka ECB. Znamená to, že banka bude „pokračovať v krotení inflácie všetkými nástrojmi, ktoré máme", predovšetkým prostredníctvom zvyšovania úrokov, dodala Lagardová.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite