Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Gaza: Nálety Izraela v Rafahu si vyžiadali vyše sto obetí

.tasr .svet

Izraelská armáda podľa AP potvrdila, že zaútočila na „teroristické ciele v oblasti Šabúra“, jednej zo štvrtí Rafahu.

Gaza: Nálety Izraela v Rafahu si vyžiadali vyše sto obetí sita/AP Photo/Hatem Ali

nálety, ktoré podnikol Izrael v pondelok pred úsvitom miestneho čau na mesto Rafah na juhu Pásma Gazy, si vyžiadali „približne sto“ obetí na životoch, uviedlo vo vyhlásení palestínske ministerstvo zdravotníctva spravované radikálnym hnutím Hamas. TASR informuje na základe správa agentúry AFP.

Ministerstvo tak upravilo predchádzajúci počet 52 obetí, ktoré si malo vyžiadať izraelské bombardovanie v tomto meste na hraniciach Gazy s Egyptom.

Izraelská armáda podľa AP potvrdila, že zaútočila na „teroristické ciele v oblasti Šabúra“, jednej zo štvrtí Rafahu.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v piatok nariadil armáde, aby pred očakávanou pozemnou inváziou do Rafahu pripravila plán na evakuáciu civilistov. V tomto meste, ktoré malo pred vojnou medzi Izraelom a Hamasom okolo 300.000 obyvateľov, sa teraz nachádza odhadom 1,4 milióna ľudí. Väčšina z nich tam utiekla pred bojmi z iných častí Pásma Gazy.

Americký prezident Joe Biden vyzval v nedeľu Netanjahua, aby židovský štát nepodnikal vojenskú operáciu proti Hamasu v Rafahu, kým nie je vypracovaný „dôveryhodný a vykonateľný“ plán na ochranu civilistov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite