Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministri zahraničia Francúzska, Nemecka a Talianska vyzývajú na nové sankcie voči Hamasu

.tasr .svet

V liste adresovanom šéfovi európskej diplomacie Josepovi Borrellovi uviedli, že rýchle prijatie sankcií umožní „vyslať silný politický odkaz.“​

Ministri zahraničia Francúzska, Nemecka a Talianska vyzývajú na nové sankcie voči Hamasu SITA/AP Photo/Jean-Francois Badias

ministri zahraničia Francúzska, Nemecka a Talianska presadzujú rýchle prijatie nových sankcií Európskej únie (EÚ) voči palestínskemu militantnému hnutiu Hamas za jeho „kruté a nerozlišujúce teroristické útoky“ proti Izraelu zo 7. októbra. 

Trojica diplomatov neuvádza podrobnosti o možných sankciách, ale tvrdí, že by mali umožniť zacielenie sa na členov Hamasu, pridružené skupiny a stúpencov. Ministri uviedli, že vo všeobecnosti podporujú rámec, ktorý Borrell načrtol minulý týždeň.

Ministri zahraničia členských štátov EÚ sa v pondelok stretávajú na zasadnutí v Bruseli.

Už v piatok Únia zmrazila zdroje a ďalšie európske aktíva veliteľovi vojenského krídla Hamasu Muhammadovi Dajfovi a zástupcovi veliteľa Marwánovi Issovi.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite