Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

USA: Kongres schválil návrh zákona o dočasnom financovaní vlády

.tasr .svet

Biden však Republikánom vytkol, že v návrhu chýba ďalšie financovanie Ukrajiny.

USA: Kongres schválil návrh zákona o dočasnom financovaní vlády sita/AP Photo/Andrew Harnik

obe komory amerického Kongresu v sobotu schválili návrh zákona o dočasnom financovaní vlády na nasledujúcich 45 dní. To znamená, že zabránili zatvoreniu niektorých federálnych inštitúcií. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

„Dnes večer väčšina v Snemovni reprezentantov aj v Senáte hlasovala za ponechanie fungovania činnosti vlády, čím sa zabráni kríze, ktorá by spôsobila zbytočnú bolesť miliónom tvrdo pracujúcich Američanov,“ uviedol americký prezident Joe Biden.

Vyčítal však predsedovi Snemovne reprezentantov Kevinovi McCarthymu a republikánom, že návrh nezahŕňa ďalšiu pomoc Ukrajine.

Krízu z veľkej časti vyvolala tvrdá línia republikánov v Snemovni reprezentantov, ktorí presadzovali výrazné obmedzenie výdavkov a odmietli vlastné návrhy financovania.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite