Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poľsko, Nemecko a Česko budú spolupracovať na riešení nelegálnej migrácie

.tasr .svet

Nemeckí politici vrátane kancelára Olafa Scholza vyjadrili nedávno obavy zo zvýšeného počtu migrantov, ktorí do krajiny prichádzajú z Poľska.

Poľsko, Nemecko a Česko budú spolupracovať na riešení nelegálnej migrácie SITA/Patrick Pleul/dpa via AP

poľsko, Nemecko a Česko prehĺbia spoluprácu pri riešení nelegálnej migrácie, vyhlásil poľský minister vnútra Mariusz Kamiňski vo štvrtok po rozhovore s nemeckou ministerskou vnútra Nancy Faeserovou. Na tieto účely krajiny vytvoria špeciálnu pracovnú skupinu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry PAP.

Ministri sa rozprávali aj o rastúcom počte migrantov, ktorí do Poľska prichádzajú po tzv. balkánskej migračnej trase. Poľsko sa z tohto dôvodu rozhodlo zintenzívniť kontroly na hraniciach so Slovenskom a Českom. Podľa Kamiňského vďaka nim len v stredu zachytili asi 150 migrantov z Blízkeho východu a Afriky, ktorí sa snažili dostať do Nemecka.

Kamiňski po stretnutí tiež zdôraznil nepravdivosť správ o údajnom obnovení trvalých kontrol na vnútornej schengenskej hranici medzi Poľskom a Nemeckom. Nemecko sa podľa jeho slov rozhodlo iba zvýšiť počet hliadok na svojej strane hranice.

Nemeckí politici vrátane kancelára Olafa Scholza vyjadrili nedávno obavy zo zvýšeného počtu migrantov, ktorí do krajiny prichádzajú z Poľska. Na základe ich vyhlásení vznikli dohady, že Nemecko môže svoju hranicu s Poľskom uzavrieť.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite