Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pomýlený Fasel do KHL. Naletel na Putinkinovu dedinu?

.peter Matuška .šport

V hokejovej branži sa asi momentálne nedá viac poškodiť reputácia. Dlhoročný prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), Švajčiar René Fasel, bude podľa ruských médií pracovať pre vedenie ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Pomýlený Fasel do KHL. Naletel na Putinkinovu dedinu? wikipedia

v čase, keď z nej na protest proti vojne na Ukrajine odišli fínsky Jokerit Helsinky i lotyšský klub Dynamo Riga, nechápu toto gesto ani také tolerantné národy ako Škandinávci či jeho rodní Švajčiari. Pravdepodobne podľahol tradičnej, „potёmkinovskej“ ilúzii, pretože v Rusku sa opäť raz tvária, že ani v hokeji sa nič nedeje. Pritom KHL – dieťa Putina a Fasela – stráca svetový kredit vďaka agresii na linke Moskva – Kyjev, čo je veľká škoda pre hokej a šport vôbec. 

pokazené meno

Pán Fasel si na staré kolená nemohol lepšie pokaziť meno ani vo švajčiarskej nemčine. Stal sa z neho Herr Faseler. V krátkosti a podľa slovníka: Pán Táraj. Aj rodáci 72-ročného stomatológa z Fribourgu, ktorý dlho pôsobil ako hokejový rozhodca, sa čudujú, čo to tára na obhajobu svojich ruských kamarátov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite