Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Pekingu sa oficiálne začali zimné olympijské hry 2022

.sita .šport

Počas defilé krajín Slovensko ako 71. krajinu na plochu Pekinského národného štadióna priviedli hokejista Marek Hrivík a sánkarka Katarína Šimoňáková.

V Pekingu sa oficiálne začali zimné olympijské hry 2022 SITA/AP Photo/Jae C. Hong

zimné olympijské hry v čínskom Pekingu sa oficiálne začali. Stalo sa tak podľa plánu slávnostným ceremoniálom v piatok 4. februára 2022. V hľadisku Pekinského národného štadióna nechýbali ani diváci, bol ich však len obmedzený počet. V porovnaní s letom 2021 a úvodom OH 2020 v japonskom Tokiu však šlo o "zlepšenie", vtedy boli tribúny úplne bez priaznivcov. Rovnako aj teraz bude prestížne podujatie pod piatimi kruhmi ovplyvnené pandémiou koronavírusu, opatrenia budú sprevádzať celé ZOH.

Hry XXIV. zimnej olympiády v čínskom Pekingu sa oficiálne začali o 21.52 h miestneho času (14.52 h SELČ), predpísanou formulkou ich otvoril čínsky prezident Si Ťin-pching. "Vyhlasujem 24. zimné olympijské hry v Pekingu za otvorené," povedal. Olympijský oheň potom vzplanul o 22.16 h miestneho času (15.16 h SELČ) a naposledy bola pochodeň v rukách dvojice domácich reprezentantov - niesli ju združenár Čao Ťia-wen a bežkyňa na lyžiach Ti-ni-ke-er I-la-mu-ťiang. Ceremoniál sa niesol v znamení motta "Spoločne za zdieľanou budúcnosťou" a celý program sprevádzali snehové vločky. Vlajku Číny na plochu štadióna priniesli deti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite