Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápežov zdravotný stav sa zlepšuje

.tasr .spoločnosť

Pápež František bol nútený zrušiť plánovanú cestu do Dubaja, kde mal predniesť prejav na konferencii OSN o zmene klímy.

Pápežov zdravotný stav sa zlepšuje SITA/AP Photo/Andrew Medichini

zdravotný stav pápeža Františka, ktorý má zápal pľúc, sa zlepšuje, ale nedeľné posolstvo prečíta pre istotu vo vnútri svojej rezidencie, oznámil v sobotu Vatikán. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry Reuters. 

V oznámení sa uvádzalo, že 86-ročný pápež nemá horúčku a pokračuje v liečbe antibiotikami. František obvykle číta posolstvo z okna Apoštolského paláca s výhľadom na vatikánske Námestie svätého Petra. Najbližšiu nedeľu ho však prečíta vo vnútri, aby sa „nevystavoval zmenám teploty“, dodal Vatikán v oznámení.

Pápež František bol nútený zrušiť plánovanú cestu do Dubaja, kde mal predniesť prejav na konferencii OSN o zmene klímy. V jeho mene ho prečítal druhý najvyššie postavený predstaviteľ Vatikánu, štátny sekretár Pietro Parolin. Tento kardinál vedie vatikánsku delegáciu na klimatickej konferencii COP28 v Dubaji.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite