Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najlepším liekom na všetky problémy je posteľ s kvalitným matracom

.sponzorované .promotion

Ak sa vám zdá, že ste ráno unavení a cez deň sa to nezlepšuje, zrejme ste sa zle vyspali. Kvalita spánku vlastne ovplyvňuje stav človeka, a preto sa skutočne dobre cítime až po dobrom odpočinku, ktorí obnovuje našu silu a energiu.

Najlepším liekom na všetky problémy je posteľ s kvalitným matracom
 

„Ak chceš dobre spať, vezmi si so sebou do postele čisté svedomie.“

(Walter Benjamin)

Nie všetci však majú s pokojným a nerušeným spánkom dobré skúsenosti a trpia jeho nedostatkom. Preto tu máme pre tých, ktorých sa to bytostne týka, jedno dobré riešenie!

Správna posteľ s kvalitným matracom môže byť spoľahlivou pomocou pri odstraňovaní nespavosti, bolesti svalov a chrbtice alebo alergických ochorení.

Ale pozor! Ešte predtým, ako začnete v obchode hľadať správny model, mali by ste vedieť, ako a  čo vám zaistí ten najvyšší komfort. Dôležité sú nielen vaše osobné preferencie, ale aj veľkosť postele, tuhosť matraca a množstvo ďalších iných faktorov.

Vyberte si riešenie na mieru

Proces výberu pohodlných a kvalitných matracov je proces, aj keď fascinujúci, ale vážny. Je veľmi dôležité, aby ste si vybrali tú najlepšiu možnosť a vzali pritom do úvahy rôzne faktory. Faktory, na základe ktorých sa konečne dobre vyspíte, odpočiniete a získate silu do práce a na spoločné chvíle s rodinou. 

To znamená, že matrac musí spĺňať niekoľko dôležitých vecí naraz a zaručiť vám úplnú relaxáciu. Nemali by ste na nej šetriť, ohrozovať vlastné zdravie a kupovať najlacnejšie modely v nesprávnych obchodoch. 

Je lepšie venovať pozornosť ortopedickým modelom s poťahmi na matrace vyrobeným z priedušných materiálov, ktoré sa vyznačujú dlhou životnosťou a sú pohodlné. Znamená to vybrať si matrac na mieru vašej výške,  hmotnosti a veku. 

Postup, ako si vybrať vhodný matrac?

Obrovská rozmanitosť moderného trhu  a ponuka môže zmiasť aj skúseného kupujúceho. Aby ste sa v jednotlivých špecifikáciách nestratili a nestali vlastníkom „nutného zla“, mali by ste postupovať podľa nasledujúcich pravidiel. Pravidiel, vďaka ktorým sa dozviete, ako vybrať vhodný matrac do vašej postele. 

  • Obzvlášť starostlivo si vyberajte matrac podľa parametrov tuhosti. Príliš tuhý model môže vás a vaše telo ohroziť nesprávnym rozložením zaťaženia, ktoré povedie k bolesti v bokoch a ramenách. 
  • Príliš mäkká voľba vám zasa nedovolí, aby sa svaly normálne uvoľnili, a vy môžete preto   zabudnúť na plnohodnotný odpočinok. Ideálna je ortopedická matrac so strednou tvrdosťou. Ak však máte problémy s hornou časťou chrbtice, tvrdšia voľba je lepšou možnosťou. 
  • Dôležitým parametrom je aj čalúnenie matraca, pretože kvalita jeho výroby priamo ovplyvňuje trvanie možného použitia a vzhľad. Najlepšie je vybrať si hustú tkaninu, ktorá sa nebude trieť a bude dať pohodlne prať.
  • Osoby trpiace alergiou a každý, kto monitoruje ich zdravie, by si mali kúpiť a potrebujú  modely s vysokou mierou pružnosti, hypoalergénnosti a priedušnosti. Takéto možnosti vám spôsobia minimum problémov so starostlivosťou o spánok a sú luxusné.
  • Optimálnou možnosťou, pokiaľ ide o pomer ceny a kvality, sú aj matrace s pružinami, z ktorých každá má samostatný poťah - „taštičku“. Ich samostatný dizajn vám umožňuje úplne sa uvoľniť a nespôsobuje žiadne závažné problémy v starostlivosti, pretože váha tela je rovnomerne pri spánku rozložená a pružiny sú na svojom mieste.
  • Modely bez pružín sú skonštruované z vrstiev rôznych hustôt a môžu poskytovať pohodlnú polohu na spanie pre ľudí menšej výšky a váhy. Je však dôležité vziať do úvahy kvalitu plniva.
  • Kombinované modely umožňujú nastaviť stupeň tuhosti matraca jednotlivo. Pozostávajú z niekoľkých nezávislých prameňov a viacúrovňových vrstiev hustoty z rôznych materiálov. 
  • Všeobecne platí, že osoby s vyššou hmotnosťou by sa mali poobzerať po tvrdších a hustejších modeloch, nižšie váhové kategórie si môžu dovoliť niečo mäkšie. 

Matrac by mal korešpondovať s veľkosťou postele, inak svoj účel nesplní. Vek je tiež veľmi dôležitý - starším ľuďom lekári neodporúčajú spať na matracoch s vysokou mierou tuhosti, pretože im to môže spôsobiť problémy s chrbticou a krvným obehom. 

Výber matraca pre dieťa je o niečo zložitejší. Deťom a adolescentom základných škôl sa zvyčajne odporúčajú modely tvrdších pružných matracov, napríklad vyrobených zo syntetických penových materiálov. 

Detské matrace musia byť odolné a pri ich výbere bude hlavným kritériom hygroskopicita. Ideálnou možnosťou môže byť teda matrac s hrúbkou 3 až 7 cm s plnivom z kokosových vlákien. 

Najlepšie matrace pre dvoch (manželov) sú modelom so strednou tuhosťou s nezávislými pružinami. Takýto matrac zachováva stabilitu, neprenáša pohyb a dokonale podporuje chrbticu. 

Dostupné možnosti najlepších matracov nájdete dnes na mnohých miestach, ale internetový obchod novynabytok.sk vám zaručuje najširší výber, kvalitné modely a kompetentné služby, s ktorými budete určite spokojní. 

„Prebúdzaj sa s odhodlaním a zaspávaj so spokojnosťou.“ 

(Dwayne Johnson)

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite