Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Stúpa počet ľudí na pľúcnej ventilácii. V rebríčku úmrtí sme piati najhorší, ukazuje prestížny americký denník

.redakcia .slovensko

Slovensko je v posledných dňoch medzi najhoršími krajinami z hľadiska úmrtí v súvislosti s covidom. Ukazuje to rebríček prestížneho amerického denníka The New York Times, ktorý ho zostavil na základe prepočtu na 100-tisíc obyvateľov.

Stúpa počet ľudí na pľúcnej ventilácii. V rebríčku úmrtí sme piati najhorší, ukazuje prestížny americký denník Michal Burza/Ministerstvo zdravotníctva/Facebook

v utorok na Slovensku PCR testy potvrdili skoro 5000 nakazených novým koronavírusom. Vyše 6600 ľudí bolo pozitívne testovaných antigénnymi testami. 

Počet úmrtí na pľúcnu formu ochorenia covid-19 sa zvýšil o ďalších 54 prípadov. Celkový počet úmrtí „na Covid“ je 2 657 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 627. Pribudlo 2 908 vyliečených pacientov, celkovo sa z ochorenia zotavilo 135 760 ľudí, informuje Národné centrum zdravotníckych informácií na webe covid-19.nczisk.sk.

najviac v okolí Nitry

Ministerstvo zdravotníctva vo svojom profile na sociálnej sieti spresnilo, že najviac pozitívne testovaných bolo: 

  • v Nitriansky kraj (732), 
  • Žilinsky (717), 
  • nasleduje Trenčiansky (669), 
  • Prešovský (655), 
  • Bratislavský (619), 
  • Trnavský (611),
  • Košický (584), 
  • Banskobystrický kraj (372). 

situácia v nemocniciach

V nemocniciach je hospitalizovaných 3 079 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 2 847 ľudí. Počet pacientov v nemocniciach za utorok klesol o 67 ľudí. 

Na jednotke intenzívnej starostlivosti je 213 pacientov. Horšou správou je, že naďalej stúpa počet pacientov na umelej pľúcnej ventilácii. V súčasnosti ju potrebuje 244 osôb. 

sme piati najhorší

V prepočte na 100-tisíc obyvateľov je Slovensko v posledných dňoch medzi najhoršími krajinami z hľadiska úmrtí v súvislosti s covidom. Ukazuje to rebríček prestížneho amerického denníka The New York Times. Ten na svojom webe má globálny koronavírusový prehľad vrátane rebríčka krajín na základe počtu prípadov aj úmrtí.

Slovensko je tak podľa denníka piate medzi krajinami, kde aktuálne zomiera najviac ľudí na covid. Ukazuje to priemerný počet úmrtí za týždeň od 31. decembra do 6. januára prepočítaný na 100-tisíc obyvateľov.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite