Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Začali platiť nové podmienky na hraniciach, pendleri už nepotrebujú negatívny test

.redakcia .slovensko

Piatkovým ránom vstúpili do platnosti nové pravidlá pre pendlerov aj ľudí pracujúcich v zahraničí vo vzdialenosti viac ako 30 kilometrov od hraníc. Negatívnym testom sa pri prekročení hraníc nebudú musieť preukázať ani deti do troch rokov.

Začali platiť nové podmienky na hraniciach, pendleri už nepotrebujú negatívny test Polícia Slovenskej republiky/SITA

od piatkového rána od 7:00 h platia pre pendlerov v súvislosti s epidémiou nového koronavírusu nové pravidlá. Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Pendleri sa po novom nebudú musieť pri každom vstupe na územie Slovenska preukázať negatívnym RT-PCR testom na ochorenie COVID-19. Povinnosť štátnej či domácej izolácie sa nebude vzťahovať ani na neplnoleté dieťa pendlera, a to za predpokladu, že prekračuje hranicu v jeho sprievode.

test môže mať až 96 hodín, stačí aj jeho kópia

Povinnosť izolácie sa už nevzťahuje na osoby, ktoré majú trvalý pobyt alebo prechodný pobyt na území Slovenskej republiky a majú uzatvorený pracovnoprávny vzťah alebo obdobný pracovný vzťah alebo miesto výkonu práce, napríklad pri samostatne zárobkovo činných osobách (SZČO) ako zdravotnícky pracovník alebo opatrovateľ, vo vzdialenosti viac ako 30 kilometrov po pozemnej komunikácii od hraničného priechodu v Juhomoravskom, Zlínskom, Moravsko-sliezskom alebo Olomouckom kraji v Českej republike alebo v spolkových krajinách Viedeň, Dolné Rakúsko alebo Burgenland v Rakúskej republike a sú držiteľmi potvrdenia od zamestnávateľa o takomto výkone práce. 

Táto osoba bude povinná pri vstupe na územie Slovenskej republiky odovzdať výsledok negatívneho testu RT-PCR na ochorenie COVID-19 nie starší ako 96 hodín.

Na hranici bude potrebné predkladať iba kópiu výsledku testu, konkrétne potvrdenie o výsledku negativity na ochorenie COVID-19 nie staršie ako 96 hodín.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite