Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ústavný súd nepozastavil účinnosť rozpočtu pre tento rok

.sita .slovensko

Podľa opozície vtedajší predseda parlamentu Peter Pellegrini porušil rokovací poriadok pri schvalovaní rozpočtu.

Ústavný súd nepozastavil účinnosť rozpočtu pre tento rok pexels.com

ústavný súd SR nepozastavil účinnosť rozpočtu verejnej správy na tento rok. Skupina 31 poslancov parlamentu totiž žiadala súd o začatie konania. Dôvodom nezhôd bolo to, že predseda parlamentu skrátil rozpravu k rozpočtu, hoci opoziční poslanci chceli o ňom siahodlho diskutovať. Ústavný súd vo svojom rozhodnutí uviedol, že návrh prijíma na ďalšie konanie v celom rozsahu a návrhu na pozastavenie účinnosti nevyhovuje.

Podľa opozície vtedajší predseda parlamentu Peter Pellegrini porušil rokovací poriadok, keď v závere minulého roka inicioval hlasovanie o ukončení rozpravy k štátnemu rozpočtu, hoci do nej ešte boli prihlásení ďalší opoziční poslanci. Pellegrini argumentoval obštrukciou opozície. Zároveň uviedol, že je tu paragraf 35 rokovacieho poriadku, ktorý hovorí, že na návrh predsedu parlamentu je možné rozhodnúť o uzavretí rozpravy.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite