Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico: Stretnutia Blanára a Kaliňáka sú príklad vyváženej zahraničnej politiky

.tasr .slovensko

Odporúčal som ministrovi, aby sa s ruským ministrom stretol, uviedol premiér.

Fico: Stretnutia Blanára a Kaliňáka sú príklad vyváženej zahraničnej politiky SITA/Viktor Zamborský

premiér Robert Fico obhajuje stretnutie šéfa slovenskej diplomacie Juraja Blanára s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom v Turecku. Vo videu na sociálnej sieti hovorí o vyváženej a suverénnej slovenskej zahraničnej politike. Pripomína totiž aj nedávne stretnutie ministra obrany Roberta Kaliňáka s jeho americkým rezortným kolegom, ministrom obrany USA Lloydom Austinom v Pentagóne. 

„Nech je príkladom našej odvážnej suverénnej slovenskej zahraničnej politiky nielen schopnosť pomenovávať veci správnymi slovami, ale aj konať vyvážene,“ odkázal Fico.

Premiér na margo stretnutia Blanára s Lavrovom na okraj diplomatického fóra v Antalyi poznamenal, že o ňom vedel. „Vedel som o tomto stretnutí a odporúčal som ministrovi, aby sa s ruským ministrom stretol,“ skonštatoval Fico. Ministri zahraničných vecí mali na stretnutí podľa premiéra hovoriť o možnostiach, ktoré môže priniesť pripravovaný mierový samit vo Švajčiarsku. 

Premiér sa nevyhol ani opätovnej kritike RTVS. V tejto súvislosti poznamenal, že požiada ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú, aby prišla s návrhmi, ako zákonným postupom vrátiť verejnoprávnosť a objektívnosť do vysielania RTVS. Na „urobenie poriadku s RTVS“ ho majú vyzývať aj mnohí občania.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite