Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia zadržala podozrivú osobu v prípade hrozby bombových útokov na protestoch

.tasr .slovensko

Vyšetrovateľ NAKA už vedie vyšetrovanie vo veci trestného činu teroristického útoku.

Polícia zadržala podozrivú osobu v prípade hrozby bombových útokov na protestoch SITA/Milan Illík Záber z bratislavského protestu z dňa 19. decembra 2023.

policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali podozrivú osobu v prípade hrozby bombových útokov na štvrtkových protestoch. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. 

„Pred pár dňami (22. 1.) bol na Úrad vlády SR doručený list. V ňom sa pisateľ vyhrážal predsedovi vlády, že na zhromaždeniach budú umiestnené bomby. Ako ani v iných prípadoch, ani v tomto polícia vec nebrala na ľahkú váhu a ihneď začala konať,“ priblížila Bárdyová. Hrozba bombových útokov sa podľa nej mala týkať verejných zhromaždení v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach.

Hovorkyňa tvrdí, že policajtom sa podarilo podozrivú osobu stotožniť a vypátrať. Aktuálne s ňou vykonávajú procesné úkony. V prípade, že osobu obvinia a dokážu vinu, hrozí jej trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie.

Polícia zároveň podľa Bárdyovej prijala opatrenia, aby boli verejné zhromaždenia bezpečné. Zabezpečí tiež, aby neboli ničím rušené.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite