Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Andrej Danko sa podľa poslanca za SNS ešte definitívne nerozhodol, či bude kandidovať na post prezidenta

.tasr .slovensko

„Neviem povedať v tejto chvíli, ako sa rozhodne,“​ povedal v relácii Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Sobotné dialógy.

Andrej Danko sa podľa poslanca za SNS ešte definitívne nerozhodol, či bude kandidovať na post prezidenta SITA/Milan Illík

predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko sa podľa poslanca za SNS Romana Michelka ešte definitívne nerozhodol, či bude kandidovať na post prezidenta. Podľa neho to Danko ešte zváži a potom oznámi svoje rozhodnutie. Michelko temer s istotou vylúčil, že SNS by podporila kandidatúru europoslanca Miroslava Radačovského. Pokiaľ mu je známe, v ich klube sa mu nepodarilo získať potrebné podpisy a poznamenal, že nerozumie tejto iniciatíve. 

Tvrdil tiež, že pre ich poslanecký klub nie je celkom prijateľná ani podpora Štefana Harabina. V prípade, ak by Danko napokon nekandidoval, budú podľa Michelka v SNS ešte diskutovať o tom, koho podporiť. „Pellegrini by mohol mať podporu, ale očakáva sa ústretový krok aj z druhej strany,“ vraví poslanec národniarov na margo prípadnej podpory kandidatúry predsedu strany Hlas-SD Petra Pellegriniho.

Hnutie Slovensko sa podľa predsedu poslaneckého klubu tohto hnutia Michala Šipoša nebude sústreďovať pri súboji o prezidentský palác na vládnu koalíciu, chcú sa zamerať na demokratických kandidátov. Vyjadril sa, že nemajú žiadneho kandidáta a neohlásili žiadne meno. V hnutí podľa neho ale o tom diskutujú, a ak nejaké meno budú mať, zverejnia ho. Na demokratickom spektre Šipošovi chýba konzervatívny kandidát. Na adresu Ivana Korčoka sa vyjadril, že ide o človeka, ktorý by mohol mať šancu poraziť Pellegriniho, no myslí si, že v prvom kole by voličstvo malo mať širší výber.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite