Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ak vláda garantuje, že nezasiahne do postavenia Úradu špeciálnej prokuratúry, Lipšic sa vzdá funkcie

.tasr .slovensko

Uviedol to v stanovisku, ktoré zaslala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová.

Ak vláda garantuje, že nezasiahne do postavenia Úradu špeciálnej prokuratúry, Lipšic sa vzdá funkcie SITA/Diana Černáková

ak vláda verejne garantuje, že nijakým spôsobom nezasiahne do postavenia Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a jeho prokurátorov, Daniel Lipšic sa v zmysle zákona vzdá funkcie špeciálneho prokurátora. 

„Napriek zverejnenému a do Bruselu doručenému návrhu zákona, viacerí vládni predstavitelia v ostatných dňoch uviedli, že nie sú za zrušenie ÚŠP, a za jediný problém považujú pôsobenie mojej osoby na čele špeciálnej prokuratúry“, povedal Lipšic.

Boj proti organizovanému zločinu a korupcii podľa neho nikdy nie je a ani nemôže byť postavený na jednej osobe. „Kľúčovú úlohu v boji proti najzávažnejšiemu zločinu, ktorý ničí právny štát, však zohrávajú moji kolegovia, prokurátori ÚŠP“, podotkol Lipšic. Ako zdôraznil, zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry by malo negatívne následky pre celé Slovensko.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) cez víkend vyhlásil, že urobí všetky potrebné kroky, aby špeciálny prokurátor Daniel Lipšic odišiel z Úradu špeciálnej prokuratúry. Nevyjadril sa, či zostane fungovať Špecializovaný trestný súd.        

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite