Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jaroslav Spišiak pochybuje, že Solák bude dobrým policajným prezidentom

.sita .slovensko

Na post policajného prezidenta navrhol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) Ľubomíra Soláka, ktorého pred časom poveril dočasným riadením PZ.

Jaroslav Spišiak pochybuje, že Solák bude dobrým policajným prezidentom SITA/Diana Černak

bývalý policajný prezident a poslanec Jaroslav Spišiak (PS) pochybuje, že Ľubomír Solák bude dobrým policajným prezidentom. Uviedol to na margo Solákovho tvrdenia, že zákon o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti by sa nemal vzťahovať na policajtov, keďže Policajný zbor funguje v špecifickom režime. „Je to podľa mňa scestné a zlé. Práveže policajti najviac potrebujú takúto ochranu, preto, lebo oni sú tí poctiví, najviac vystavení rôznym perzekúciám a práve ich nadriadení, ktorí tie perzekúcie vykonávajú alebo sa snažia vykonávať, by mali chrániť zákonnosť. Preto potrebujú ochranu o to intenzívnejšie, aby sa nebáli konať tak, ako majú,“ uviedol Spišiak v stredu pre médiá po vypočutí Soláka na parlamentnom výbore pre obranu a bezpečnosť.

Na post policajného prezidenta navrhol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) Ľubomíra Soláka, ktorého pred časom poveril dočasným riadením PZ. Solák v policajnom zbore slúžil v rokoch 1990 až 2015. Následne pôsobil v obecnej polícii v Nálepkove a potom v mestskej polícii v Bratislave. Pôsobil tiež v dvoch súkromných firmách zameraných na bezpečnosť. Parlamentný brannobezpečnostný výbor ho vypočul v stredu, o jeho vymenovaní do funkcie rozhodne minister vnútra.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite