Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Úsek D1 pri Bratislave od pondelka už nebude zadarmo, treba uhradiť diaľničnú známku

.sita .slovensko

Najvyťaženejší diaľničný úsek na Slovensku tak čakajú ďalšie zmeny.

Úsek D1 pri Bratislave od pondelka už nebude zadarmo, treba uhradiť diaľničnú známku SITA/Ľudovít Vaniher

úsek diaľnice D1 pri Bratislave medzi Zlatými pieskami a Triblavinou bude od polnoci z nedele na pondelok už opäť spoplatnený. Dôvodom je, že Slovenská správa ciest (SSC) v piatok ukončila rekonštrukčné práce na ceste I/61 medzi Ivankou pri Dunaji a Bernolákovom, pre ktoré bol diaľničný úsek dočasne vyňatý zo spoplatnenia. 

„Na prejazd po tomto úseku od 00:00 z nedele na pondelok je potrebné zakúpiť si elektronickú diaľničnú známku, inak bude prejazd zaznamenaný ako priestupok,“ upozornila hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.

Poverený minister dopravy Pavol Lančarič si myslí, že dočasným vyňatím úseku D1 z povinnosti úhrady diaľničnej známky pomohli vodičom, aby nestáli v kolónach počas obmedzení, ktoré priniesla rekonštrukcia cesty. 

„Radi takto pomôžeme aj počas ďalších opráv tých ciest I. triedy, kde sa budú dať blízke úseky diaľnic a rýchlostných ciest zadarmo využívať ako obchádzky. Chceme, aby obmedzenia a uzávierky pri opravách ciest ovplyvnili vodičov čo najmenej,“ dodal Lančarič.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite