Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kandidát KDH, autor webu Dáta bez pátosu, Ivan Bošňák, kritizuje Majerského

.redakcia .slovensko

Nie LGBTI je hrozbou pre Slovensko, ale Slovensko a slovenskí politici sú hrozbou pre LGBTI.

Kandidát KDH, autor webu Dáta bez pátosu, Ivan Bošňák, kritizuje Majerského FB/ivanbosnak

rovnako, je Slovensko vďaka slabej ochrane práv detí a matiek hrozbou pre ich pokojný život. To sú skutočné hrozby, ktoré treba odvracať a my všetci, politici, aktivisti a odborníci musíme popracovať na zlepšení postavenia ohrozovaných skupín obyvateľov Slovenska. Všetci o tom dobre vieme, uvedomujeme si to, ale na Slovensku sú extrémisti, radikáli a populisti schopní vyrábať pre náš národ slovenský umelých nepriateľov. A nie, nie sú opäť na vine médiá.

Na mnohé výzvy k vyjadreniam predsedu KDH za mňa takto: 

Dlhodobo sa snažím nevyjadrovať názor na odpovede niekoho iného. Z takého kruhu vystupujem. Veľmi rád ale poskytnem svoj názor a odpoveď na otázku, ktorá zaznela.  Pozornému čitateľovi bude jasné, ako rozmýšľam, čo mi je blízke a čo naopak je pre mňa neprijateľné alebo dokonca mi je odporné.

Je pre Slovensko väčšia hrozba korupcia alebo LGBTI ?

1) Korupcia je ako rakovina a pre každú spoločnosť, pre krajinu, pre štát je priekliatím. Nemá žiadne ideologické pozadie, ťažko sa identifikuje, odhaľuje a rovnako ako proti rakovine sa proti nej ťažko bojuje. Vyjadruje spôsob organizácie spoločenských vzťahov, ktoré sú diktované predovšetkým samotnými politikmi.

Korupcia narušuje slobodnú súťaž, vedie k monopolizáciii politickej moci a k úpadku demokracie. Slovensko je v Európe jednou z najskorumpovanejších krajín a to na všetkých úrovniach štátnej a verejnej správy. Korupcia sa stala taká bežná, že ju mnoho ľudí toleruje,  prípadne ju sama praktizuje a má z nej prospech. Pre Slovensko nie je korupcia len hrozbou, ale reálnym celospoločenským problémom, ktorý je zodpovedný za naše zaostávanie takmer vo všetkom, čo súvisí s prosperitou krajiny a jej vyhliadkami na lepšie zajtrajšky.

2) LGBTI nie je hrozba, aj keď divák takto otázku stavia. Je to len skratka, ktora označuje ľudí, ktori žiju bežne medzi nami (lesbičky, gayovia, bisexuáli a transrodoví ľudia).

Ak by som mal ďalej polemizovať s odpovedajúcim, tak LGBT nie je ani štýl života. Rovnako ako vierovyznanie, farba kože, sexuálna orientácia a tvar očí nie sú štýl života. To je výbava, ktorú máme od Boha, od prírody. Tú si nevyberáme, rovnako ako si nevyberáme svojich rodicov a súrodencov. Štýl života je naša slobodná voľba. Štýl života je veľa športovať, cestovať, chodiť na hory alebo do krčmy piť, fajčiť, promiskuitne žiť.

Ľudia chcú len šťastie, lásku a porozumenie. A chcú mať rovnaké alebo aspoň približne rovnaké práva, nie špeciálne práva. 

Pomôžem si literatúrou: LGBT hnutie neexistuje preto, že by títo ľudia boli proti iným ľuďom alebo zvyšku spoločnosti. Vyvinulo sa ako reakcia na skutočnosť, že jej členovia sú marginalizovaní, šikanovaní, obťažovaní, odsudzovaní, utláčaní a dokonca napádaní a zabíjaní kvôli svojmu telu a tomu, koho milujú. Bohužiaľ, na Slovensku platí reálne všetko spomenuté.

Odpoveď, ktorá zaznela nebola len straníckym vyhranením sa, čo je populárne v politickom zápase a aj vo volebnej kampani. Bola to urážka a drsné hanlivé pomenovanie skupiny ľudí. Dnes LGBTI, zajtra cigáni, migranti, ukrajinci. Podobné slová zo slovníka politikov musia vymiznúť, podobne ako slová čvarga, háveď, zberba a spomínaná pliaga.

Na Slovensku sa hrá o to, kto bude agresívnejší. Lebo ten zbiera body? Ťažko potom hľadať rozdiel medzi Republikou, SMERom, SMERodinou a mnohými ostatnými stranami.

Ja som išiel do politiky, medzi politikov, do správy vecí verejných a aj idem do kampane s tým, že sa pridávam k hnutiu, ktoré má ambíciu byť modernou, konzervatívnou pravicovou stranou. Ako konzervatívne a pravicovo zmýšľajúci človek sa staviam proti extrémizmu, radikálom a zásadne bojujem aj proti populizmu a korupcii. Ako konzervatívec som proti akejkoľvek diskriminácii a proti ubližovaniu iným, komukoľvek. Ak by to malo byť opreté o kresťanskú hodnotu, tak: Miluj blížneho svojho.

Do politiky som mal a mám záujem priniesť morálku, čestnosť, mravnosť, odbornosť a úctu. Väčšina „politikov“ je karikatúrou toho, čo mám pod pojmom Správca vecí verejných na mysli ja. 

Držte mi palce.

Ivan Bošňák

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite