Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo nevieme spolupracovať

.marína Gálisová .štefan Hríb .martin Mojžiš .názory .téma

Pár vydaní dozadu sme si na tomto mieste položili otázku, prečo sa na Slovensku neznášame. Dnes pokračujeme nadstavbovou otázkou – prečo tu nevieme spolupracovať ani s tými, ktorých nemáme dôvod neznášať?

Marína Gálisová

celú jar bolo ústredným slovom demokratického tábora spájanie. Výsledok: aktuálne hrozí tomuto táboru historicky najvyšší počet prepadnutých hlasov. O čom to svedčí? A čoho je to symptómom?

ľudia

Jedným z dôvodov slabej schopnosti kooperácie neextrémistických politických strán je pomerne hlboká vzájomná nedôvera. Tá je v niečom prirodzená a vychádza z odlišnej politickej orientácie. Istá podozrievavosť medzi konzervatívcami a liberálmi alebo medzi liberálmi ľavicovejšieho a pravicovejšieho strihu je úplne normálna. Otázkou je, či je pre takúto podozrievavosť priestor a čas práve teraz, keď nám hrozí návrat únoscov štátu a perspektívnych kolaborantov s Putinovým Ruskom. Odpoveď je evidentná, nie však na Slovensku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite