Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Čo hovorí triumf Petry Vlhovej o Slovensku?

.štefan Hríb .názory

Zlatá olympijská medaila je vždy udalosť. No tá dnešná je niečím viac – je v nej ukrytý osobný príbeh skvelej lyžiarky, ale aj dráma dnešného Slovenska.

Štefan Hríb

keď s pretekaním končila Veronika Zuzulová, už sa vedelo, že k medailám sa dostala napriek, nie vďaka pomoci lyžiarskeho zväzu. Veronika mala, našťastie, rodinu, s ktorou si úspech vyvzdorovala.

Mohlo to byť pre Slovensko poučenie, ale nebolo. Aj talentovaná Petra Vlhová zápasila od začiatku s neprajnosťou, závisťou a koristníctvom v štruktúrach tohto štátu. No aj ona mala, našťastie, rodinu, ktorá sa obetovala a Petrin talent premenila na zlato.

Čo to o nás hovorí?

Keď Petra Vlhová minulú sezónu vyhrala celkové hodnotenie Svetového pohára, bol to životný úspech. Ale aj ďalšia výzva – jej vtedajší tréner vtedy oznámil, že Petra už bude len horšia. Petra tú výzvu prijala a v predstihu vyhrala celkové hodnotenie slalomu Svetového pohára. A keď bola po prvom kole olympijského slalomu ďaleko od medailí, zaťala sa znovu –  a stala sa olympijskou víťazkou.

Čo to o nej hovorí?

V týchto dňoch sa Slovenskom prechádza agresivita, lož a temné zlo, prezlečené do šiat mieru. Navonok sa hrá o to, či vieme byť spojencami v Aliancii, ale v skutočnosti hráme o našu dušu. Skaziť ju chce svet neprajnosti, závisti a koristníctva. Je to ten istý svet, ktorý trápil Veroniku Zuzulovú aj Petru Vlhovú. Ony dve sa hrdo vzopreli, a vyhrali. Nič menšie nepomôže ani nám. 

Dnešný triumf je krásny. A je zaslúžený, lebo je vyvzdorovaný. Petra, ale aj Boris, rodičia a nový tréner, máte zlato, no presiahli ste šport. Dnešnú čistú radosť, ale aj Váš príklad už Slovensko potrebovalo. Vďaka, poklona a nech sa Vám darí.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite