Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovičovi strčili hlavu pod gilotínu

.eugen Korda .názory

Igor Matovič a Daniel Lipšic. Poslanci, ktorí možno onedlho už poslancami nebudú. Jeden z parlamentu zrejme odíde viac-menej dobrovoľne a druhý sa to chystá urobiť nedobrovoľne.

Eugen Korda

aby mi niektorí ľudia nevyčítali, že chcem tajiť sympatie k jednému a nesympatie k druhému, tak sa tu rovno priznávam, že za Igorom Matovičom mi (aj z osobných dôvodov) ľúto nebude.

Lipšic mi však v tej odpornej komunistickej stavbe s menom NR SR chýbať bude. A nielen mne. Ak mu znalec preukáže, že išiel rýchlo, že sa nevenoval šoférovaniu, tak ako sa mal, tak predpokladám, že z toho vyvodí konzekvencie. A to aj napriek tomu, že ani ako poslanec by pred súdom (ak nejaký bude) nemal výhodnejšie postavenie ako bežný občan. Lipšic však bežným občanom už dávno nie je, a tak si, aj vzhľadom na svoje výroky a kroky v minulosti voči neporiadnym šoférom, nebude môcť dovoliť v parlamente zostať. Paradoxne to môže byť aj v jeho prospech. Konečne sa jeho meno prestane spájať s Igorom Matovičom a on sa bude môcť pokúsiť v najbližších voľbách o comeback.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite