Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Papier znesie aj informatizáciu

.elena Akácsová .názory

Každý vie na prvý pohľad pochopiť, čo je to predražené CT-čko alebo predražené chlebíčky na konferencii. V prípade IT je všetko nejasnejšie a pritom sa tam hýbu onakvejšie peniaze.

Elena Akácsová

v prípade informačných technológií, zvlášť ak nehovoríme len o hardvéri či krabicovom softvéri, ale o analýze, architektúre systému, databázach či samotnom kódovaní, tam sa dá s cenami neuveriteľne čarovať. Lenže tu nejde len o nenormálne predražené systémy, ale aj o to, že zákazník - občan dostane úplne iný produkt, ako pre neho štátny úradník objednal. Či už sa tak stane z nevedomosti, nekompetencie, alebo s nečistými úmyslami, prípadne je za tým všetko dokopy, nedokáže napokon zistiť ani CT-čkovými kauzami podkutý investigatívny novinár.

Zoberme si len kúsok z dokumentu s názvom Národná koncepcia informatizácie verejnej správy (NKIVS):

Jedenkrát a dosť:
Subjekty verejnej správy, nebudú vyžadovať od fyzických a právnických osôb preukazovanie a získavanie skutočnosti, ktoré sú už vedené v niektorom subjekte verejnej správy, resp.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite