Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kandidát či Killer?

.juraj Kušnierik .názory

Všetky hlavné Slnká v sieti získal film Môj pes Killer. Do kina si ho však prišlo pozrieť zhruba 20-krát menej ľudí, než (druhý najčastejšie nominovaný) film Kandidát.

Juraj Kušnierik

Posledné dva-tri roky prežívame zrejme také malé zlaté roky slovenského filmu. Napriek praktickému bankrotu filmového priemyslu v 90-tych rokoch tu dnes vzniká viac kvalitných filmov než kedykoľvek predtým. Za posledné dva roky (2012-2013) to bolo napríklad 16 hraných, 13 dokumentárnych, 5 krátkych a 5 animovaných filmov. A medzi nimi zaujímavé diela ako Kauza Cervanová, Ďakujem, dobre, Výstava, Sneh, Môj pes Killer, Kandidát, Zázrak, Nový život, Zamatoví teroristi, Od Fica do Fica, Cigáni idú do volieb, Pandy alebo Až do mesta Aš.

Pred priamym televíznym prenosom odovzdávania cien Slnko v sieti boli v STV dve zaujímavé diskusie. V prvej skupina študentov hovorila pomerne kriticky o tom, čo im v slovenskom filme chýba (vtip, humor, ľahkosť, príbeh), v druhej sa o súčasnej slovenskej kinematografii rozprávali filmári a filmárky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite