Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Beatles sú najlepší (a najťažší)

.peter Bálik .názory

Dnes som bol pozrieť kamaráta Peťa, ktorý je šéfom Roxy, snáď jedinej normálnej predajne hudobných nosičov v Bratislave. Ani som poriadne neotvoril papuľu s otázkou, čo je nové a on ma hneď upozornil na veľkú krabicu, skrývajúcu sa pod veľkým stolom.

Peter Bálik

„Čo je to?,“ pýtam sa. „Všetky platne The Beatles pohromade!,“ odpovedá veľavýznamne a skláňa sa pod pult, pričom s veľkou námahou vyťahuje krabicu s výdychom zápasníka, akoby sa snažil sa odvaliť nejakú veľkú skalu. „Však si to chyť, neodniesol by si to ani pár metrov,“ dodáva. Má pravdu. Snažím sa zdvihnúť krabicu niekoľko centimetrov nad zem a cítim ako mi vŕzga v chrbte. Po sekunde tento boj vzdávam, nedávno ma opäť seklo, všetci vieme, čo je to za pocit. No ale čo človek neurobí pre The Beatles!
Pozerám na krabicu a ticho závidím.
Mám všetky ich albumy na CD, ale človek (hudobný fanúšik je moderný Tantalos, ktorého hlad po hudbe je neukojiteľný) je nenažraný a hneď by som chcel aj beatlesácke vinyly.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite