Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kauza Bezák: Otázky a odpovede

.jaroslav Daniška .názory

Rifle, fitness, reštaurácia alebo prostredie, v ktorom sa pohyboval? Toto je pokus o kresťanský bulvár, nie odpoveď na otázku prečo bol odvolaný arcibiskup.

Viete, čo je na katolicizme najlepšie? To, že spravodlivosť sa nemeria iba spravodlivým cieľom, ale aj prostriedkami.

Je to tvrdý meter.

Podľa neho nie je solidárne, ak niekto charite daruje svoj papalášsky nadobudnutý byt, nie je spravodlivé, ak použije čierne peniaze na dobrý účel, ani s dobrými úmyslami nebude brániť nejakého zločinca.

Cieľ a prostriedky. Obidvoje alebo nič.

Poviem to priamo: na zverejnených 11 otázok a odpovedí údajnej korešpondencie prefekta vatikánskej kongregácie pre klérus Marca Ouelleta a bývalého trnavského arcibiskupa Roberta Bezáka sa pozerám skepticky.

Mám na to hneď niekoľko dôvodov.

Po prvé, TA3 nám podhodila list, o ktorom vlastne nič nevieme. Nevieme, či ide o autentický list v plnom znení, nevieme či ide o jeden list z – povedzme – piatich listov, nevieme, či ide o dobrý preklad z jazyka, v ktorom bol napísaný, nevieme, v akej fáze a na čo slúžil, suma sumárum, nevieme takmer nič.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite