Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nech žije pop music!

.juraj Kušnierik .názory

Klasika je úžasná, džez je fascinujúci, alternatíva je pozoruhodná, ale len keď počúvame dobrý pop, chce sa nám tancovať.

Juraj Kušnierik

Vďaka "putovnému festivalu" Electronic Beats bola sobotná noc bol pre milovníkov pop music sviatkom.
Tomu názvu netreba príliš veriť. Nejde len o hudbu, vychádzajúcu z elektronických mašiniek a zďaleka nejde len o bíty. Večer v novej bratislavskej "venue" Refinery Gallery vo Vlčom hrdle celkom rezko odpichol Zlokot. Jedinú domácu kapelu večera postihol nepríjemný osud predskokanov, teda nekvalitný zvuk a prázdna sála. Ale Zlokot je kapela bez komplexov a nižšiu zrozumiteľnosť textov nahradili energiou (a Lyrik podal obdivuhodný športový výkon), vďaka čomu ani sála nezostála dlho prázdna (a aj zvuk sa od piesne k piesni zlepšoval). Prvý variant sobotného popu bol teda ostrý, tvrdý, syntetizátorovo retro-zvukový, vďaka Lyrikovmu a Lososovmu outfitu aj srandovný. Od organizátorov to bol dobrý výber: svojská nová kapela, pozostávajúca z ostrieľaných muzikantov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite