Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hríb, Mojžiš: 2023

.štefan Hríb .martin Mojžiš .názory .téma

Bol to rok, v ktorom Slovensko urobilo vo voľbách najhoršie rozhodnutie od masívnej voľby HZDS v roku 1992. Vtedy to znamenalo rozpad Československa a nástup mečiarizmu. Čo to bude znamenať dnes?

Štefan Hríb

predstavme si na chvíľu, že by Mečiar po únose prezidentovho syna, vražde Róberta Remiáša a vytunelovaní všetkých bánk a väčšiny podnikov síce prehral voľby v roku 1998, ale už v roku 2002 by sa rozhodnutím voličov znovu stal predsedom vlády. Čo by sa v takom prípade dialo? 

Vyšetrovatelia únosu by boli štátnymi orgánmi obvinení z politickej pomsty, vrahovia kľúčového svedka by dostali finančnú satisfakciu za šikanovanie, podvodní privatizéri štátnych podnikov a tunelári bánk by znovu ovládli celé hospodárstvo v prospech HZDS. Inými slovami, pravda by bola štátom vyhlásená za lož, páchatelia za obete a tí, ktorí tomu chceli zabrániť, za organizovanú zločineckú skupinu. Slovensko by znovu vypadlo z rozširovania EÚ a NATO, takže by hrdo a suverénne prijalo ponuku Ruska byť jeho satelitom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite