Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hríb, Mojžiš: Ako brániť normálne Slovensko

.štefan Hríb .martin Mojžiš .názory .téma

Štvrtá vláda Roberta Fica znovu výrazne poškodí spravodlivosť, zníži kultúru našich vzťahov, neprinesie potrebné reformy, a súčasne urobí zo Slovenska trpeného exota Západu. Dá sa tomu efektívne brániť?

Štefan Hríb

na úvod si priznajme dva fakty. Prvý – odkaz plných námestí Za slušné Slovensko bol premrhaný matovičovským vládnutím demokratického tábora. Druhý – únava a často aj rezignácia mnohých voličov tohto tábora je dnes hlboká a úplne pochopiteľná. Nikomu z nich nemožno zazlievať, že už nechcú politiku ani cítiť, že sa nebudú chcieť znovu vo svojom prostredí nasadzovať a že už prestali veriť, že Slovensko je možné dlhodobo scivilizovať.

Ak si toto nepriznáme a neprijmeme zodpovednosť demokratického tábora za dnešný stav, náprava nebude možná. Myslieť si, že politickí protagonisti trojročného kolosálneho zlyhania môžu ešte raz presvedčiť Slovensko o svojej kompetencii, je čistokrvná ilúzia, ktorá spôsobí len ďalšie prehry.

tri úlohy opozície 

Čo konkrétne znamená pre demokratický tábor prijať zodpovednosť, a mať tak šancu v budúcich voľbách? Znamená to štyri kľúčové rozhodnutia – úplná izolácia OĽaNO, a teda vytvorenie dlhodobého spojenectva PS, SaS a KDH, zásadná zmena vedenia a správania SaS, rozumné upratanie priorít PS a návrat KDH k jeho rešpektovanej podobe.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite