Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hríb, Mojžiš: Čo ďalej, Slovensko?

.štefan Hríb .martin Mojžiš .názory .téma

Robert Fico bude štvrtýkrát predsedom vlády Slovenskej republiky. Nie je to prekvapenie – dalo sa to čakať pred voľbami, ešte viac sa to dalo čakať po voľbách, a teraz je to tu. Čakajú nás nedobré časy. Čo budeme robiť?

Štefan Hríb

slovensko rozhodlo, že trojica Smer, Hlas a SNS si napriek svojej minulosti zaslúži väčšinu v parlamente, pričom ďalšie percentá získal pán Matovič. To je veľmi zlá správa o stave krajiny. Pre realistický pohľad je však vhodné uvedomiť si, že návrat Smeru sa napriek zlyhaniu demokratických síl konať nemusel. 

Stačilo napríklad, aby SNS získala o sedem promile hlasov menej a Smer 1 so Smerom 2 by nedokázali zostaviť vládu. Dokonca stačilo, aby Demokrati z volieb odstúpili – ich tri percentá totiž predstavujú mandáty, z ktorých by koalícia Smeru, Hlasu a SNS nezískala ani jeden – a to by opäť znamenalo neschopnosť zložiť vládu. Asi nemá veľký význam chcieť od Demokratov a ich voličov, aby si aspoň na chvíľu uvedomili, čo nám všetkým ich postup priniesol – jednak preto, lebo nejavia nijaké známky sebareflexie, a tiež preto, lebo mlieko je už rozliate. Už netreba priveľmi rozmýšľať, čo sme mali robiť, už treba rozmýšľať, čo robiť budeme.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite