Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Sex a rivalita, krv a brutalita aj zádumčivý vrah

.martin Papšo .kultúra .film

Trochu bulvárny nadpis, ale taká je realita nových filmov v kinách. Politické odkazy by sme v nich tentoraz hľadali márne. A načo aj, veď takmer všetko je už upratané, vrátane Dúbravky. V pokoji sa tak môžeme ponoriť do únikovej reality.

Filmy .týždňa: Sex a rivalita, krv a brutalita aj zádumčivý vrah PRESSFOTO CONTINENTAL FILM Mike Faist, Zendaya a Josh O‘Connor vo vzťahovej dráme z tenisového prostredia režiséra Lucu Guadagnina, Súperi.

prvý dnešný film je o súperení dvojice bývalých tenisových kamarátov o atraktívnu kolegyňu z kurtov. Rovnako atraktívny je aj samotný film, ktorý vlastne vôbec nie je o tenise. Druhá novinka je nielen iná liga, ale aj úplne iný šport. Brutálne krvavý a rovnako vtipný príbeh hluchonemého chlapca, ktorého ázijský majster bojových umení vycvičí na vraždiaci stroj, aby pomstil svoju mŕtvu rodinu. Vraždí sa aj v treťom dnešnom filme, ale pre zmenu bez akýchkoľvek emócií. Nakrútený bol podľa skutočných udalostí a zoznámime sa v ňom so zádumčivým lesným vrahom. Ale nečakajte žiadnu smršť napätia, hlavná postava väčšinou len zabíja čas banalitami.

film týždňa: Súperi

Patrick a Art sú mladí talentovaní tenisti a veľmi dobrí kamaráti. Stále ešte len juniori, tenis je pre nich najmä hra a víťazstvo poteší, ale nie je najdôležitejšie. Keď však do ich životov vstúpi atraktívna Tashi, dokonalý vzťah sa začne meniť na súperenie – v láske aj športe. Víťaz môže byť len jeden, ale otázne je, čo vlastne vyhrajú. Keď sa po rokoch stretnú na malom turnaji, miera rivality sa vystupňuje aj kvôli udalostiam, ktoré sa medzitým stali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite