Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Volebné štúdio .týždňa aj v kultúrnych centrách po celom Slovensku

.redakcia .kultúra

Pod pojmom kultúra si automaticky predstavíme hudbu, divadlo, knihy či kino... No kultúra by mala odrážať aj naše všeobecné vedomosti o celospoločenských témach, medzi ktoré patrí aj ekonomika, politika a všeobecný rozhľad

Volebné štúdio .týždňa aj v kultúrnych centrách po celom Slovensku

kultur.fm má ambíciu stať sa platformou, v rámci ktorej sa budú stretávať kultúrne svety v tomto širšom slova zmysle. Chce na jednom mieste zastrešovať aktivity, ktoré budú prispievať k tomu, aby sme boli vzdelanejší, kultivovanejší a schopní kritického myslenia práve vďaka nadobudnutým vedomostiam a informáciám. 

Platforma Kultur.fm sa snaží už od jej vzniku marketingovo pomáhať vybraným organizátorom, bývajú to väčšinou kultúrne centrá, diskusie, besedy, workshopy či prednášky. Konkrétnu skupinu podujatí Kultur.fm ďalej propaguje na svojich sociálnych sieťach. Hovorí Michal Švihra, zakladateľ Kultur.fm: V ďalšom kroku by som chcel pomáhať pri koordinácii a komunikácii v rámci spomínaného okruhu organizátorov. Mali by sme vedieť prinášať odpovede na aktuálne spoločenské otázky, sprostredkovať dôležité informácie do všetkých regiónov. Aj preto sme napríklad otvorili diskusiu so Slovenskou alianciou pre inovatívnu ekonomiku (SAPIE) o tom, že prinesieme do regiónov tému informatizácie priemyslu, čo to pre bežných ľudí znamená z pohľadu pracovných príležitostí a čo od toho očakávať ďalej. Rovnako dôležité je prinášať do regiónov aj ekonomické témy, pokúsiť sa zvyšovať celkovú ekonomickú gramotnosť a tiež robiť názorovú osvetu v boji proti extrémizmu. Popri tom všetkom je samozrejme potrebné podporovať šírenie kvalitnej kultúry cez regionálnych sprostredkovateľov, ktorými sú nezávislé kultúrne centrá."

Pri snahe o kultúrnejšie a vzdelanejšie Slovensko je pre Kultur.fm základným heslom koordinácia všetkých zúčastnených od organizátorov podujatí až po kultúrne a vzdelávacie centrá a následné zdieľanie zdrojov a informácií. Aktuálne sa Kultur.fm formuje do akejsi pracovnej skupiny, ktorá si identifikuje témy, ktorým by sa mala venovať pozornosť. Do tejto iniciatívy sa majú zapojiť ľudia z celého Slovenska, termín a miesto konania prvého stretnutia by mal byť Sharpe festival v Bratislave.  

Úvodnou aktivitou, ktorá podporuje všetky vyššie menované ciele, bude prenos z volebného štúdia časopisu .týždeň do kultúrnych centier po celom Slovensku. Momentálne sú zapojení: Tabačka Košice, Christiania Prešov, Záhrada v Banskej Bystrici a Bašta Bardejov. Zdá sa, ze pôjde o jedinečný projekt, zosieťovanie niekoľkých slovenských miest, medzi ktorými bude prebiehať živá diskusia a interakcia. 

Viac informácií o volebnom štúdiu v .klube pod lampou sa dozviete tu

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite