Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Populisti premenili tatranského tigra na lenivú mačku

.juraj Medvec .ekonomika

Vláda prerozdeľuje takmer dve tretiny našich príjmov. Namiesto sociálnych balíčkov by sme sa mali zamerať na zvýšenie konkurencieschopnosti.

Populisti premenili tatranského tigra na lenivú mačku SITA/Branislav Bibel Predseda NR SR Boris Kollár a minister financií SR Igor Matovič počas rokovania, 7.12.2021

slovensko prudko rastie. Teda, aby sme sa vyjadrili presnejšie, prudko rastú ceny všetkých statkov a spolu s nimi aj celkové zadlženie štátu. Už dávno nie sme Tatranským tigrom, ekonomickým zázrakom z východnej Európy, ktorý rýchlosťou blesku dobiehal vyspelé krajiny. Naopak, vydali sme sa cestou väčšieho prerozdeľovania a masívnej úlohy štátu. Tomu ide podľa prepočtov Konzervatívneho inštitútu M. R. Štefánika až 63 percent našich príjmov. Vláda tak fakticky tvrdí, že tieto prostriedky dokáže využiť lepšie ako my sami. A neexistujúci dopyt voličov po reformách toto tvrdenie, zdá sa, potvrdzuje.

Namiesto zlepšovania podnikateľského prostredia sa zameriavame na kupovanie voličov rodičovskými bonusmi, megalomanskými plánmi nájomných bytov a ďalším populistickým rozdávaním peňazí. Hlavným bodom programu v parlamente je v pravidelných intervaloch sprísňovanie interrupcií a ďalšie opatrenia, ktoré nás vracajú v oblasti ľudských práv do stredoveku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite