Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bulharsko pozastaví dovoz slnečnicových semien z Ukrajiny

.tasr .ekonomika

Zákaz bude podľa premiéra platiť dovtedy, kým sa obe krajiny nedohodnú na dovozných kvótach.

Bulharsko pozastaví dovoz slnečnicových semien z Ukrajiny AP Photo/Valentina Petrova7

bulharská vláda schválila dočasné zastavenie dovozu slnečnicových semien z Ukrajiny. Ako v stredu informoval bulharský premiér Nikolaj Denkov, reagovala tým na protesty poľnohospodárov a bude podporovať miestnu produkciu farmárov. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry DPA.

Ilija Prodanov, zástupca farmárov, ktorí protestujú od pondelka 18. septembra, v stredu pre televíznu stanicu bTV potvrdil, že dohodu s vládou dosiahli v predchádzajúci večer.

Dovoz ukrajinských semien do Bulharska bude zastavený dovtedy, kým sa obe krajiny nedohodnú na zodpovedajúcich dovozných kvótach.

Aj bulharskí producenti obilia žiadajú zákaz dovozu pšenice, kukurice a repkového semena z Ukrajiny, pretože sa obávajú neférovej konkurencie.

Dohoda medzi Bulharskom a Ukrajinou musí počkať, kým sa neuskutoční plánované stretnutie o tejto záležitosti medzi Európskou komisiou a Ukrajinou.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite